Çılgın orduyla arıcı, gömleğini çıkardı ve arıların arasına daldı

Çılgın orduyla arıcı, gömleğini çıkardı ve arıların arasına daldı
11:00 - Eylül 28 2020 Pazartesi

Fatsa ilçesine bağlı İslamdağ ilçesinde bal üreticisi olarak çalışan ve sosyal medyada ‘Balcı Abdulkadir’ olarak tanınan 44 yaşındaki Abdulkadir Yirmibeşoğlu, kendi arılarına olan güvenini farklı bir şekilde gösteriyor. Geçimini sağladığı arılar arasından maskesini çıkarıp peteklerin kapaklarını açan Yirmibeşoğlu, arıların kendisini tanıdığını belirtiyor. Arılara olan güvenini göstermek için gömleğini çıkararak neredeyse yarı çıplak sıyrılan Yirmibeşoğlu, arıların ısırmadığını ve kimsenin bunu denememesi gerektiğini iddia ediyor.

“Günün belirli saatlerinde arıların arasına çıplak girseniz bile, hiçbir şey yapmaz.”

“Arıların içine çıplak giriyorum, hiçbir şekilde sansür yok” diyen Abdulkadir Yirmibeşoğlu, “Bunu ben de arıcı olduğum için buldum. Bunun bir formülü var: Arılar gündüz hava sıcaklığında 12.00-13.00 saatleri arasında çıplak girseler bile insanlara hiçbir şey yapmazlar. Burada doğal ürünler yapıyoruz. Çiçek, kestane ve karakovan balı. Çoğunlukla İstanbul ve farklı illerde satıyoruz. “Şu anda bir pandemi olayı var, bazıları bal ile çare bulduklarını söylüyor” dedi.

“Arılar sahiplerini tanır, bunu denemenizi tavsiye etmiyorum”

Arıların sahiplerini tanıdıklarını belirten Yirmibeşoğlu, “İnsanlar bunu deneyebilirler, hava sıcak olduğunda arının içine girebilirler ve öğle vakti hiçbir şey yapmazlar. Arılar da beni tanır. Arılar insan kokusunu anlar. Bir yabancı girdiğinde arılar onları anlar. Başkalarının arılarına giremem. ” “Arılar koyunların sahiplerini nasıl tanıdıklarını bilirler. Diğer arıcılar denemezse sorun olabilir. Deniyoruz ama işi biliyoruz. Arılar bizi ısırsa bile alışıkız. İnsanlar arılara girmemeli. maskesiz ve dumansız. ”

Selim Kuşcu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi