Bunları yaparak cilde verilen zarar engellebilir!

Bunları yaparak cilde verilen zarar engellebilir!
13:36 - Eylül 3 2020 Perşembe

Medicana Sivas Hastanesi’nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Operatör Dr. Umut Zereyak cilde yapılan zararın engellenmesi için yapılması gerekenlere dair önemli bilgiler verdi.

Cilt yaşlanmasını engelleyerek geç yaşlanmanın mümkün olduğunu söyleyen Dr. Umut Zereyak, cildin yaşlanmasının hem dış faktörlere, hem de genetik yapı ve metabolizmaya bağlı olduğunu söyledi. Cildin ve dolayısıyla tüm vücudun yaşlanmasını geciktirmek için sigara içmemenin, güneşten mümkün olduğunca korunmanın ve vücudun sahip olduğu antioksidan kapasitesini yükseltmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Zereyak, açık tenli, kızıl saçlı ve çili bulunan vatandaşların UV ışınlarından en fazla etkilenen kesim olduğunu söyledi.

Sigaranın birçok organa olumsuz etki ederek kansere sebebiyet verebildiğini hatırlatan Zereyak, sigaranın cilde de aynı şekilde zarar verdiğini belirtti. Tüm bunlara dikkat etmenin yanında plastik cerrahi uygulamaları ile cildin ihtiyaç duyduğu vitamin minerallerinin yerine koyulabildiğini de söyleyen Doktor Zereyak bu tür uygulamalar yaptırmak isteyen kişilerin uzman kişilerin dışında kimseye güvenmemelerini istedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi