Çiftçilere Müjde, Kuraklık Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?

Çiftçilere Müjde, Kuraklık Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?
21:55 - Kasım 19 2021 Cuma

Kuraklık desteği ne zaman yatırılacak? Endişesi içinde olan Sivaslı çiftçileri rahatlatacak olan açıklama Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ tarafından yapıldı.

Çetindağ, gerekli görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ve çiftçilerin kuraklık ödemelerini en erken tarihte alabilmeleri için tüm imkanlarını kullandıklarını açıkladı.

Destek Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Sivas Ziraat Odası Başkanı Çetindağ, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görevli olan üst düzey yetkililer ile temas kurduklarını ve bu temasların ardından çiftçilere kuraklık ödemesinin yılbaşından önce yapılacağının bilgisini edindiklerini açıkladı. Sivas’ta kuraklık nedeniyle zarara uğrayan ve yardım bekleyen çiftçilerin hesaplarında bu yılın sonuna kadar ödemelerini göreceklerini belirten bu açıklamanın ardından çok sayıda çiftçi rahat nefes alırken, ödemelerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yatırılacağı ve ödemelerin hesaplara geçmesinin ardından açıklama yapılacağı açıklandı.

Fark ödemelerinin en erken tarihte yatırılmasını isteyen çok sayıda çiftçi, ödemelerin hesaplarına geçmesini beklediklerini belirtirken, küresel ısınma ve coronavirüs tedarik zinciri sorunları nedeniyle önceki hasat döneminde çok zorluklarla karşılaştığını sık sık gündeme getiriyordu. Çiftçiler, ödemelerin yılın sonundan önce yapılmasının önemli olduğunu belirtirken, ödemeler konusunda ilk açıklama bugün itibariyle kesinleşmiş oldu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi