Çiftçiler Kuraklıktan Endişeli

Çiftçiler Kuraklıktan Endişeli
18:27 - Aralık 11 2021 Cumartesi

Sivas’ın geçtiğimiz yıllara göre daha az yağmur ve kar yağışı aldığını belirten Sivaslı çiftçiler, düşen yağış oranları karşısında tarım arazilerinin kuraklıktan olumsuz etkilendiğini ve il genelinde hakim olan temiz su sorununun da bu yıl çiftçiler için büyük endişe kaynağı olduğunu açıkladı.

Son günlerde yağmur ve kar yağışlarının başladığını ancak bunun önceki yıllara göre çok yetersiz olduğunu belirten çiftçiler, özellikle de çok yoğun su tüketimi olan sebze ve meyvelerin üretilmesi konusunda ortak bir kaygının olduğunu açıkladı. Bir süredir kuraklık nedeniyle çiftçilerin dayanıklı sebze ve meyveleri üretmek istediğini belirten yerel çiftçiler, “Artan temiz su sorunu ve kuraklık nedeniyle en çok etkilenen ve bu durumdan kaygı duyan kişiler çiftçiler” açıklamasında bulundu.

Tonlarca Su Gerekiyor

Özellikle hayvan yetiştiricilerinin artan kuraklık ve temiz su sorunları karşısında maliyetlerinin artış gösterdiği, çiftçiler kadar hayvan üreticilerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirten yerli üreticiler, “Hayvanların tüketmesi gereken tonlarca su ve yem maliyetlerin artmasına neden olurken, yağışların artmaması durumunda yaz aylarında daha büyük sorunlarla karşılaşabiliriz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi