CHP’de konuşma yasağı

CHP’de konuşma yasağı
08:00 - Ağustos 9 2020 Pazar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde sık sık sözünü ettiği “sessizlik politikası” Muharrem İnce tartışmasında devam ediyor. Son olarak Ayasofya Camii’nin yeniden açılmasının ardından Kılıçdaroğlu, “açıklama yapmayın, tartışmaya girmeyin” emrini verdi. CHP lideri Muharrem İnce için aynı talimatları verdi.

CHP Genel Merkezi, Muharrem İnce’nin partiden ayrılıp yeni bir siyasi parti kuracağı haberleri üzerine başlayan kamuoyu tartışmalarına sessiz kalmaya devam ediyor. Parti yönetiminin Muharrem İnce’den bahsetmesi yasaklanırken, CHP’nin İnce’den net bir açıklama yapmadan kurumsal bir açıklama yapmayacağı belirtildi.

İMAMOĞLU YORUM YAPMADI

Belediye başkanlarının da Muharrem İnce tartışmasına girmemeleri konusunda uyarıldığı belirtildi. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İnce’ye parti kurulması konusunda sorulan soruya yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu, daha önce CHP aleyhine yayın yaptığı gerekçesiyle CHP’lilerin bir televizyon kanalında yayın yapmasını ve açıklama yapmasını yasaklamıştı. Öte yandan CHP yönetiminin bu tür yasaklara alışık olmadığı ve Kılıçdaroğlu’nun talimatlarına rağmen açıklama yapmaktan çekinmeyecekleri belirtiliyor.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi