CHP ve İyi Parti’nin İptal Başvurusuna RET

CHP ve İyi Parti’nin İptal Başvurusuna RET
12:45 - Mayıs 14 2019 Salı

İyi Parti ve CHP İstanbul’da tam kanunsuzluk sebebiyle tüm seçimlerin iptal edilmesi için YSK’ya başvuruda bulundu. İki partinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’ya yapmış oldukları bu başvuruları YSK tarafından reddedildi. YSK AK Parti ve MHP tarafından İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin iptali için YSK’ya başvurmuş ve YSK da seçimlerin yenilenmesi yönünde kararını açıklamıştı. YSK yenilenecek olan bu seçimin tarihini 23 Haziran 2019 olarak duyurmuştu.

İYİ PARTİ VE CHP’NİN SEÇİM İPTAL BAŞVURUSUNA YSK’DAN RET

İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesinden sonra Millet ittifakının içinde yer alan CHP ve İYİ Parti tam hukuksuzluk yapıldığı sebebiyle YSK’ya dilekçe verdi. Bu iki partinin verdiği dilekçede yer alan ve 24 Haziran seçimlerinin ve İstanbul’daki 39 ilçede yapılan seçimlerin iptali ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi; “Sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlük nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi iptal ediliyor, o zaman aynı usulle teşkil edilen sandık kurullarının görev yaptığı 24 Haziran seçimleri de iptal edilmeli.”

CHP ve İYİ Parti 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mazbatasının iptalinin, İstanbul’da gerçekleşen 39 ilçede yapılan tüm seçimlerin iptal edilmesine dair YSK’ya başvuruda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu CHP ve İYİ Parti’nin tam kanunsuzluk ile İstanbul seçimlerinin tamamının iptaline yönelik yapmış oldukları başvurusunu oy birliği ile reddetti.