CHP Sözcüsü Faik Öztrak : “FETÖ tipi bir kumpas operasyonuyla karşı karşıyayız”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak : “FETÖ tipi bir kumpas operasyonuyla karşı karşıyayız”
19:55 - Nisan 16 2019 Salı

Ak Parti’nin YSK’ya yaptığı olağanüstü itirazı değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın açıklamaları :

“Önce AA’nın eliyle seçimleri çalmak istediler, şimdi masa başında bu seçimleri nasıl çalarız girişimi içerisindeler. İstanbullunun verdiği yetkiyi kapıp kaçabilir miyiz diyorlar. Sayın Yavuz öyle şeyler söyledi ki ciddi bir algı operasyonunun başladığı ortaya çıktı” diyen Öztrak, “Öyle bir itiraz dilekçesi hazırlanmış ki ortaya karışık bir dilekçe. Bir sürü gerekçe var, biri olmazsa diğeri… Acaba bir şekilde iptal ettirebilir miyiz diye bir çaba içerisine girmişler. Balyozla ilgili kumpas sadece 1 bavuldu, İstanbul’la ilgili kumpasa 3 bavul yetmemiş. FETÖ tipi bir kumpas operasyonuyla karşı karşıyayız” dedi.

Öztrak açıklamasını şu sözlerle devam ettirdi;

“Ak Parti’nin elinde, bizim elimizdeki ıslak imzalı tutanaklardan farklı tutanaklar mı var?” diye soran Öztrak, “5287 hükümlünün seçmen kütüklerindeki kaydının yanına şerh düşülmediği söyleniyor. Bu hükümlüler orada oy kullandı mı, kullanmadı mı? Partilerin aldığı oyla toplam seçmen sayısının kıyaslanması gerek. Sandık kurullarında sizin gözlemcileriniz yok muydu? Mülki idare amirleri tarafından bildiriliyor bu görevliler” dedi.

“Sandık kurulları belirlenirken Ak Parti’nin adamları neredeydi, neden itiraz etmemişler? Genel başkanları 280 binden fazla sandık görevlisi atadıklarını söylüyordu. Ne oldu? Neden sandık başına hakim olamadılar?” diyen CHP Sözcüsü Öztrak, “Çok önemli bir algı operasyonu yürütülmeye çalışılıyor. Şüphe, organize işler, lafları bolca serpiştirilmiş sözlerine. 3 tane bavulla YSK’dan içeri giriyorlar” dedi.

“Yarın basın toplantısı yapacaklar, biz de yapacağız” açıklamasında bulunan CHP Sözcüsü, “Bu suistimale dur diyecek olan milletin verdiği hakkı o hakkın sahibine teslim edecek olan YSK’dır. Bizlerin 2014 yılında Ankara seçimleriyle ilgili itirazlarımızı reddetmişti, şimdi bu gelen itirazların bizim itirazlarımızdan çok daha hafif olduğunu görüyoruz” dedi.

Faik Öztrak, “YSK’nın vereceği karar aslında şimdiden bellidir. İstanbul’un seçilmiş büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. Oy namustur dokundurtmayız, kazandığımız seçimi de kimseye çaldırtmayız.