CHP seçmeninin yüzde 54’ü İnce dedi

CHP seçmeninin yüzde 54’ü İnce dedi
08:12 - Ağustos 8 2020 Cumartesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin politikalarından rahatsız olan Muharrem İnce, CHP’den ayrılıyor ve yeni parti için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda çeşitli anketler yaptırarak halkın nabzını inceleyen İnce’nin sonuçlardan memnun olduğu belirtiliyor. İnce’nin yaptırdığı söylenen ankette İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya ve İzmir’de 4 bin 500 kişiyle yüz yüze görüşüldü. CHP’ye oy verenler, ‘CHP Genel Başkanı kim olmalı? Cevapların yüzde 54,5’inin ‘Zayıf’ şeklinde olduğu belirtildi. Aynı anket sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu’na destek yüzde 16’da kaldı. Geri kalanların adlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan alındığı bildirildi.

SEÇİM BARAJINI GEÇEBİLİR

Ayrıca ankette, “İnce parti kurulursa oy verir misiniz?” Soruların yüzde 9’unun “Evet” dediği belirtildi. İki araştırma daha yapıldığı, bunlardan birinde ‘İnce’ye oy veririm’ diyenlerin oranının yüzde 8, diğerinde ise yüzde 14 olduğu iddia edildi.

DAHA YÜKSEK BEKLENTİ

Muharrem İnce’nin anketlere güvendiği ve beklediğinden daha fazla destek alacağını düşündüğü belirtilirken, İnce’nin konuşma yeteneğine dikkat çekiliyor. İnce’nin Kılıçdaroğlu’nun huzuruna çıktığı her iki kongrede de adaylık için imza atan delegelerin iki kattan fazla oy aldığına dikkat çekilirken, kendisine olan desteğinin sahalara gittiğinde katlanabileceği belirtildi. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce’nin CHP’den yüzde 8,1 daha fazla oy aldığı da hatırlatıldı.

CHP “İNCE” DEDİ

Ada Araştırma, İnce’nin parti kurmayı planlamasının ardından anket yaptı. Ankette, “Muharrem İnce’nin kuracağı partiye oy verir misiniz?” o sordu. CHP’ye oy veren seçmenlerin yüzde 30’u Muharrem İnce’ye “oy veririm” derken, yüzde 28,8’i “Belki oy veririm” dedi. CHP seçmenlerinin yalnızca yüzde 41,2’si oy kullanmayacağını söyledi.

MERKEZ HEDEF ALACAK

Bu arada Muharrem İnce’nin de ortadan kaybolmakla eleştirildiği cumhurbaşkanlığı seçim gecesi ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir belge açıklayacağı ve o gece sandıkları korumadığı için CHP Genel Merkezini hedef alacağı iddia ediliyor.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi