Charlie Hebdo’nun çizgi filmlerine Türkiye’den güçlü tepki!

Charlie Hebdo’nun çizgi filmlerine Türkiye’den güçlü tepki!
12:00 - Ekim 28 2020 Çarşamba

İletişim Direktörü Altun, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki paylaşımında, “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Müslüman karşıtı gündemi meyve veriyor! Charlie Hebdo, Başkanımızın yer aldığı alçakça görüntülerle dolu sözde bir çizgi dizi yayınladı. Bu derginin kültürel ırkçılığı ve nefreti yaymaya yönelik bu iğrenç girişimini kınıyoruz. Bu sözde karikatürler, insan ahlakından yoksun oldukları kadar iğrençtir. Bu açıkça Fransız liderliğinin ülkesi için istediği yabancı düşmanı, İslamofobik ve hoşgörüsüz bir kültürel ortamın ürünü.

Sivillere yönelik her türlü şiddete ve İslam adına her türlü terör eylemine karşı olduğumuzu açıkça ortaya koyduk. Ancak nereden gelirse gelsin kültürümüze ve dinimize yönelik iğrenç saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı son on yılda en insani lider olarak dünya çapında milyonlarca mülteciye kapılarını açarak anılıyor. Kadınlara, çocuklara ve engellilere yardım etmek için parmağını bile kıpırdatmayanlar, şimdi tüm kabalıklarıyla liderimizi hedef alıyor.

Yine de ırkçı, yabancı düşmanı, İslamofobik ve anti-Semitik provokasyonlar bizi aynı şekilde karşılık vermeye kışkırtamayacaktır. Mağduriyet yoluyla yapılmaya çalışılan sindirme ve provokasyonlara boyun eğmeyi reddediyoruz. Kültürümüze yönelik bu tür sorumsuz ve aptalca saldırılar, yalnızca ırkçılığı ve ayrımcılığı besleyecektir. Tüm aklı başında Avrupalı dostları bu tür ilkel kültürel ırkçılık, entelektüel kısırlık ve medeniyetsiz söylemle mücadele etmeye çağırıyoruz ”.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Sağduyulu herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir”

Sözcü Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Son dönemde gündeme gelen ve yükselen hızını hiç kaybetmeyen İslam karşıtlığını on başlık altında tartışmaya çalıştım.

Sorun derin ancak çözülmemiş değil. Sorumluluk omuzlarımızdadır. Doğru adımlar atılmazsa, kötülük kaçınılmaz olacaktır.

Cumhurbaşkanımız hakkında hiçbir inanca, kutsala ve değere saygı duymayan Fransız dergisinin yayınlanmasını şiddetle kınıyoruz. Sadece kendi bağımlılıklarını ve ahlaksızlıklarını ortaya çıkarırlar. Kişisel haklara, mizaha ve ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı değildir.

Ahlak ve ahlaktan yoksun bu yayınların amacı, nefret ve düşmanlık tohumları ekmektir. İfade özgürlüğünü din ve inanca karşı düşmanlığa dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir.

Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayını kınamalı ve reddetmelidir ”.

AK Parti Sözcüsü Çelik: “Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili ahlaka aykırı yayınlarını şiddetle kınıyoruz”

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fransız dergisinin bir nefret üretim merkezi haline geldiğini vurguladı:

“Cumhurbaşkanımız hakkındaki ahlaksız yayınlarını şiddetle kınıyoruz. Bu yayın anlayışı düşünce özgürlüğü değil inanç düşmanlığıdır. Bu zihniyet iğrenç bir noktaya gelmiştir. İnanç ve özlük haklarına karşı nefret üreten yayınları asla düşünce özgürlüğü değildir. Düşünce özgürlüğünü inanç düşmanlığıyla boğmaya çalışan bir barbarlıktır.Tüm düşmanlık cephesine karşı savaşma kararlılığımız var, Nefret cephesi masada ne sahada ne de masada kazanamayacak. Nefret yayınları kararlılığımızı artırıyor Cumhurbaşkanımızın güçlü duruşu bu nefret cephesinin masadaki ve sahadaki ikiyüzlü ahlaksızlığını yenecek, gelişmeye devam edecek. Sağduyu ve inançlara saygı duyan herkes aleyhine yapılan bu nefret yayınını kınamalı. bizim cumhurbaşkanımız. “

Bakan Albayrak’tan küstah Charlie Hebdo Magazine’e sert tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Charlie Hebdo Dergisi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan çizgi film serisine sert tepki gösterdi.

Bakan Albayrak, “İfade özgürlüğü kisvesi altında, Cumhurbaşkanımıza ahlaksızca saldıran Fransız dergisini şiddetle kınıyorum. Charlie Hebdo’nun yaptığı mizah değil, kabalıktır! Cumhurbaşkanımız aracılığıyla İslam nefretidir!” ifadelerini verdi.

ALAKALI HABERLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli açıklamalar!

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi