Charlie Hebdo davasında hüküm giymiş 14 şüpheli

Charlie Hebdo davasında hüküm giymiş 14 şüpheli
23:00 - Aralık 16 2020 Çarşamba

7 Ocak 2015’te Fransa’nın başkenti Paris’te çizgi film dergisi Charlie Hebdo’nun ofisini hedef alan terör saldırısı gerçekleşti. Saldırıda toplam 12 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Terör saldırısında 14 şüpheli hakkında karar verildi. Davaya 14 şüpheliden 11’i katılırken, 3’ünün yokluğunda karar verildi. Bu dava için özel olarak kurulan mahkeme, Cherif Kouachi, Sait kardeşler ve Amedy Coulibaly tarafından uzaktan veya yakın bağlantılı olarak gerçekleştirilen terör saldırısına suç ortaklığı yapmakla suçlanan şüphelilere hükmetti. Said Makhlouf, Mohamed Fares, Abdelaziz Abbad, Metin Karasular, Miguel Martinez ve Christophe Raumel de terör örgütü üyesi olmakla suçlandı ancak yargıç, şüphelileri terör eyleminde bulunmadıkları gerekçesiyle terörist olarak nitelendirmedi.

Coulibaly’ye silah sağlamakla suçlanan Karasular, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Teröristlere silah sağlamakla suçlanan Ali Rıza Polat 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Polat’ın desteğinin terör saldırısına önemli fayda sağladığı belirtilirken, Polat’ın suçlamayı kesin olarak yalanladığı, Polat’ın avukatının ise karara itiraz edeceği belirtildi.

Suriye’de hayatını kaybettiği düşünülen ve Coulibaly’ye destek sağlamakla suçlanan DEAŞ’tan Muhamed Belhoucine ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, kardeşi Mehdi Belhoucine hakkındaki soruşturmanın kapatılmasına karar verildi.

Coulibaly’nin eşi Hayat Boumeddiene Suriye’ye kaçarak IŞİD’e katıldı. Boumeddiene’de 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Willy Prevost, Nezar Mickael Pastor ve Amar Ramdani, suç ortaklığı nedeniyle 13, 18 ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

7 Ocak 2015’te Charlie Hebdo binasına iki kişi girerek ateş açtı ve saldırıda 12 kişi öldü. Charlie Hebdo saldırısının ardından, teröristlerin suç ortağı Paris’te silahsız bir polis memurunu vurarak öldürdü ve ardından Hyper Cacher adlı bir Yahudi pazarında rehin aldı. Pazarda yaşanan rehine krizinde 4 kişi hayatını kaybetti.

Özlem Kaplan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi