Çelik’ten Macron’a: ‘Libya’da suç işliyorsun’

Çelik’ten Macron’a: ‘Libya’da suç işliyorsun’
20:12 - Haziran 30 2020 Salı

Maske ve mesafe konusunda bazı yanlış yaklaşımların olduğunu belirten Çelik, “Bu konuda eğlencenin farkında olmadan veya bir araya gelmeden bir araya gelen kalabalığın sorunları var. Maske ve mesafe normalleştirme sürecini tersine çevirmemek için kritik öneme sahiptir. Hiçbir şey geçmedi, bitmedi, bunun için tedavi ve aşı yok ”dedi.

“1 Milyon Yazılım Geliştirici Projesi” kapsamında uygulama sayısının 7 haftada rekor bir seviyeye ulaştığını belirten Çelik son derece memnun edici. Bu 616 bin 713 kişiye ulaştı. Bu projenin ne kadar doğru ve doğru olduğunu gösterir. ”

Avrupa Polis Ajansı Europol tarafından yayınlanan “Terörizm Durumu ve Trend Raporu Haziran 2020” raporuna atıfta bulunarak şunları söyledi:

Diyerek şöyle devam etti: “Türkiye’nin ortaya koyduğu iddiaların zamanı bu raporla doğrulanmış gibi görünüyor.

Rapora göre, PKK ve DAESH terör örgütlerinin AB topraklarını lojistik bir üs olarak kullandıkları ve serbestçe faaliyet gösterdikleri ve fon topladıkları yönünde tespitler var. Bunu tüm muhataplarımıza ilettik. Bir AB kurumu olan Europol tarafından hazırlanan bu rapordan Avrupa hükümetlerinin gerekli payı alacağını umuyoruz. Daha dün, Viyana’daki Avusturya polisi, bayraklarımızı çirkin bir şekilde yakma eylemleri sahnesi olan PKK terör örgütü üyeleri tarafından düzenlenen gösterilere izin verdi. Avusturya yetkililerini bu terörizmi korumak şeklinde sistematik davranışlardan kaçınmaya davet ediyoruz.

Avusturya, tarihinden öğrenmemekte ısrar ediyor. Avusturya polisi PKK’ya müdahale etmese de, bayrağımızın yakılmasına tepki gösteren vatandaşlarımıza şiddetli tepki gösterdi. Terörizmi siyasi hesaplarla kucaklayan ancak vatandaşlarımıza karşı bu kadar sert bir tutum içinde olanların soruşturulması

Avusturya makamlarından bekliyoruz. ”

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Uyuşturucu Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri tarafından düzenlenen “Bataklık” operasyonunu yorumlayan Çelik, “Gözlerimizi asla uyuşturucu satıcılarına önlem alarak açmayacağız” dedi. ilaç kullanımına karşı. Bu, uyuşturucu ve sosyal suçlarla mücadelede ve terörizmde uluslararası işbirliğini ne kadar etkili gerçekleştirdiğimizin bir gösterisidir ”.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ifadelerine değinen Çelik, “Bunu Macron’a burada ifade etmek istiyoruz, Libya’daki suç işleyicisisiniz. Libya’da tehlikeli bir oyun oynuyorsun. Geçmişte Libya’daki Ruanda’da yaptığınız aynı hataları tekrarlıyorsunuz. Burada, insanlığa karşı bir suçtan bahsedilecekse, yasa hakkında bahsedilecekse, Macron’un arkasındaki eylemler yasaya aykırıdır. Macron, Hafter’ın 14 aydır havaalanına saldırmasına karşı sessiz kaldı, ancak Hafter yenildikten sonra şimdi her iki taraftan da eşitlikçiyim.

Bütün dünya, Hafter’ı destekleyen Fransa olduğunu biliyordu. Aynı Ruanda’yı kontrol altında tutmak için Macron, o sırada Fransa tarafından yapılan hatayı tam olarak tekrarladı. Macron bunun farkında olmalıdır: 2015’ten beri Yemen’deki savaşta insan hakları ihlallerine ilişkin çok sayıda rapor olmasına rağmen, Fransa orada savaşmakta olan ülkelere silah satmaya devam etti. İnsan hakları ve insan hakları hakkında konuşuyorlar ve insan hakları ihlallerine neden olan silahlar satmaya devam ediyorlar. Şimdi ne yapıyorlar? Düştükleri durumdan dolayı Libya’da bir çıkış noktası arıyorlar. Bu başlangıç noktası yanlış Macron bulundu ve Türkiye’ye saldırarak telafi etmeye çalışıyor “dedi.

İsrail’in Batı Şeria’yı ilhak etme planı ile ilgili olarak Çelik şunları söyledi:

“Uluslararası düzenin temellerini tamamen sarsacak bir adım. Eğer dünya buna karşı etkili bir şekilde hareket edecek şekilde ayağa kalkmazsa, İsrail yavaş yavaş tüm uluslararası düzenin meşruiyetini yok edecektir. ”

Doğu Akdeniz’deki meşru hak ve menfaatleri korumak için adım adım her süreci takip ettiler. “Kanun ve adalet işçileri KKTC’yi bir kenara bırakma sesini kesme, Türkiye’nin meşru hakları ve en ufak taviz vereceğimize söz veriyor Şimdiye kadar, Doğu Akdeniz’de Avrupa Birliği’nin haklarını ve çıkarlarını göz ardı eden Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Türk tarafının bulunmadığı Kıbrıs Rum yönetiminin oturmayla ilgili politika görüşmelerini saymaya devam ediyor Bu kadar saçma bir teklif olmaz, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin muhatabı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir.Kıbrıs Rum Yönetimi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan sorunlarını çözmelidir. hiçbir şekilde Türkiye’nin muhatabı olan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin adı c endişeli, “dedi.

AK Parti Grup Başkan Yardımcısı Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun korona virüsü testinin pozitif testi nedeniyle toplantının video konferans yöntemiyle yapıldığını belirten Çelik, “Arkadaşımız Akbaşoğlu’nun testi olumlu sonuçlandığında, bugün önlem olarak yaklaşım.

“Zaman zaman video konferans yoluyla bir şeyler yapıyoruz ve zaman zaman yüz yüze yapıyoruz.

Birden çok bar sistemi hakkında sorulan bir soruyu cevaplayan Çelik, “Baroların faaliyetlerinin profesyonel bir organizasyonu olarak faaliyetlerine ilişkin seçimler sonucunda oluşan iradenin yönetime yansıtılmasını sağlayacak bir model. . Aslında, demokratikleştirici bir modeldir. Dostlarımız, savunmanın tüm unsurlarını idarelere yansıtacak ve böylece savunma gücünü güçlendirecek bir model üzerinde çalışıyorlar. ”

İlker Turak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi