ÇEDAŞ timlerinin zor şartlardaki mücadelesi sürüyor

ÇEDAŞ timlerinin zor şartlardaki mücadelesi sürüyor
12:31 - Ağustos 28 2020 Cuma

Sivas ile birlikte Yozgat ve Tokat şehirlerine elektrik hizmeti veren ve vatandaşlara kesintisiz bir şekilde elektriğin ulaşması için zor şartlarda çalışan ÇEDAŞ enerji timleri sorumluluk sahasını adeta karış karış geziyor.

ÇEDAŞ tarafından elektrik verilen 3 il, 43 ilçe, 54 belde ve 3,504 köyün toplam metrekare cinsinden alanı 52 bin kilometrekare ediyor. Burada bulunan elektrik hattının uzunluğu ise 47,072 kilometre ile ekvatorun uzunluğundan dahi daha büyük bir alan. 1 milyondan daha fazla aboneye hizmet veren ÇEDAŞ, bu uzun hatta herhangi bir sıkıntı olduğunda ekiplerini sahaya gönderiyor ve zorlu şartlarda elektrik onarımı yapılıyor. Tüm bunların yanında yatırım ve geliştirmelere de büyük bir efor harcanıyor.

ÇEDAŞ Sistem İşletme Direktör Vekili Serhat Bişkin yaptığı açıklamada 2 aydır bakım ve onarım çalışmalarına hız verildiğini belirterek, vatandaşların bakımlardan etkilenmemesi için mümkün olduğunda gece 12 ile sabah 6 saatleri arasında çalışmaların yapıldığını belirtti. Bişkin ayrıca kuşların elektrik direklerinde hayatını kaybetmemesi amacıyla toplamda 1,450 direğe yalıtım yapıldığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi