Çarşı ve Mahallelerin Güvenliğini Sağlayacak 120 Bekçi Görevde

Çarşı ve Mahallelerin Güvenliğini Sağlayacak 120 Bekçi Görevde
20:27 - Şubat 25 2019 Pazartesi

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak görevlendirilen 120 bekçi göreve başladı. Gece saatlerinde çarşı ve mahallelerin güvenliğinden sorumlu olacak olan bekçiler, 40 günlük meslek eğitiminin ardından, Sivas’ta göreve başladı.

I. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçileri Yemin Töreni yapıldı. Sivas İl Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından 120 bekçi görevlerine başladı. Yemin Törenine; Sivas Valisi Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Tugay Komutanı Ömer Ertuğrul Erbakan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ve İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu katılım sağladı.

Yemin Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. , İl Emniyet Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisiyle törene devam edildi. Yemin Töreninde konuşma yapa Vali Salih Ayhan, “Bekçilerin devletimize ve toplumumuza faydası tartışılmaz. İçişleri Bakanlığı daha önce ki bir teşkilatı kendi iç bünyesinde çok iyi kurguladı. Güçlü bir bakanlığımız var. Her zaman devletimizin yanında olacağız ve ülkemizin çıkarlarını gözeteceğiz. Başka bir yapıya hizmetkar olmak bizim fıtratımıza ve ruhumuza uygun değil. Bu yolda devletin adamı olarak yürümenizi istiyorum. Bu milletin sadık hizmetkarı olun. Değerlerinizin adamı olun! Diğerlerinin adamı olmayın. Rabbim bu yolda hayırlı hizmetler yaparak yürümeyi nasip etsin.” dedi.

Yemin Töreninde konuşma yapan, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, yaptığı açıklamada bekçilik teşkilatına dair bilgiler verdi. Kenan Aydoğan, “Sokağa egemen olunması ve gece meydana gelebilecek olaylara karşı suçların önlenmesinde bekçilerimizin güvenlik hayatına kazandırılması çok önemli bir adım. Bekçilik uygulaması konusunda halkımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Bekçilik mesleğine başlayan arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.” diye sözlerine devam etti.