Canan Kaftancıoğlu 10,5 yıla kadar hapis aradı

Canan Kaftancıoğlu 10,5 yıla kadar hapis aradı
18:00 - Aralık 14 2020 Pazartesi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, 21 Nisan 2020’de Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki evinin izinsiz fotoğraflanmasına ilişkin takipsizlik kararı verildi. Haberleşme Direktörü Fahrettin Altun’un avukatı takipsizlik kararına itiraz etti. İtiraz üzerine takipsizlik kararının kaldırılmasıyla birlikte savcılık, Kaftancıoğlu hakkında iddianame hazırladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın 21 Nisan 2020 tarih ve saat 12: 50’de hazırladığı iddianame, Kuzguncuk mahallesi Üsküdar ilçesine iki kişilik bir parti ve Cumhuriyet ile geliyor. Türkiye İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ailesinin kullandığı bahçeli ev, görüş alanını alarak evinin cep telefonu ile fotoğraf çektiği söylendi. Bu şekilde kaydettiği görüntüyü, partisinin il genel başkanı olan şüpheli Canan Kaftancıoğlu’na göndererek ifşa ettiği belirtildi.

Fahrettin Altun’un avukatı Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu ve bu eylemin ardından kişisel Twitter hesabından yayınlanan şüpheli Canan Kaftancıoğlu, CHP ilçe başkanı olarak gidip, inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmeye gitti. partisinin talimatları, o tekrar gidecek. Suçları işlediğini, “Hakkımdaki hukuka uyduğu için kimse ona dokunamaz” yazılarıyla bildirdi.

İddianamede, şüphelilerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda güvence altına alınan soruşturmada zanlılar tarafından yayımlanan Kaftanoğlu savunmasındaki suçlamayı kabul etmedikleri kaydedildi. İddia makamının cenazeyi bulup suç teşkil etmeyeceğini, İstanbul’un bu karara itiraz ettiğini bildirdiği, Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldığı hatırlatıldı.

10,5 yıla kadar hapis

İddianamede, sanık Canan Kaftancıoğlu’nun “suça tahrik” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarından toplam 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianamenin Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi halinde, şüpheli Kaftancıoğlu’nun davası önümüzdeki günlerde başlayacak.

Gamze Erdemir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi