Çanakkale’de Akran Zorbalığı Sonucu Bir Genç Ağır Yaralandı

Çanakkale’de Akran Zorbalığı Sonucu Bir Genç Ağır Yaralandı
12:50 - Eylül 30 2025 Salı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, 25 Eylül günü meydana gelen olayda, Biga İÇDAŞ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden M.D.Y., sınıf arkadaşı Y.C. tarafından şiddet gördü. Olay, öğrencilerin teneffüs sırasında yaşandı. İddialara göre M.D.Y., kazara Y.C.’nin ayağına basması sonucu Y.C. tarafından önce yumrukla vuruldu sonra yere düşürülerek tekmelendi.

Çevredeki öğretmenlerin müdahalesi ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine gelmesiyle, M.D.Y.’nin duran kalbi ambulansta yapılan müdahale ile tekrar çalıştırıldı. Ağır yaralanan genç, önce Biga Devlet Hastanesine, daha sonra ise Çanakkale Üniversite Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde beyin kanaması ve çoklu organ hasarı tespit edildi. Şu anda M.D.Y. yoğun bakımda hayat mücadelesini sürdürüyor.

Y.C. ise, emniyetteki işlemlerin ardından ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklandı. M.D.Y.’nin babası ve annesi, yaşananlar karşısında büyük üzüntü ve endişe içinde olduklarını, oğullarının bir an önce sağlığına kavuşmasını umduklarını ifade etti.

Bu tür akran zorbalığı vakalarının toplumda daha fazla önemsenmesi gerektiğini belirten Avukat Şeyma Çimendere, olayın ardından ailenin yanı sıra yasal süreçlerin de titizlikle yürütüldüğünü aktardı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi