Çanakkale Şehitleri Sivas’ta etkinliklerle anıldı

Çanakkale Şehitleri Sivas’ta etkinliklerle anıldı
21:34 - Mart 17 2019 Pazar

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliğinde Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı konuşmada birkaç gün önce Yeni Zelanda’da camiye yapılan terör saldırısını lanetleyerek başladı.

Ülkemizde birçok ilde gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Sivas’ta da bir takım etkinlikler düzenlendi. Yapılan etkinliklere halkın yoğun katılım göstermesi dikkatleri çekti.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle Sivas’ta etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerin ilk gününde kortej yürüyüşü yapıldı. Sivas Gar’ı önünde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle toplanan kabalalık İstasyon Caddesi’nden hareket ederek Tarihi Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Yapılan kortej yürüyüşüne; Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, birçok kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün bittiği yer olan Tarihi Kent Meydanı’nda Sivas valisi Salih Ayhan yaptığı konuşmada Yeni Zelanda’da meydana gelen terör saldırısını lanetleyerek, “Bu gün bir yürüyüş yaparak farkındalık oluşturmak istedik. Her yıl bu duyarlılığı Sivaslılar gönülden, yürükten göstermektedir. Ama bu yıl biraz daha anlamı var. Yakın zamanda uluslararası terörizmin en alçak örneğini görmüş vaziyetteyiz. Öncelikle bu Müslüman din kardeşlerime rabbimizden rahmet diliyorum. Sivas meydanından, yapılan saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Çanakkale ruhunu unutmamamız lazım. Çanakkale ruhunu yüz yıllar sonra hissetmemiz lazım. Bu duyarlılığı göstermemiz lazım.”dedi.