Çanakkale Merkez Yoğun Duman Altında: Vatandaşlar Tahliye Ediliyor
Çanakkale’nin kalbi, yoğun bir orman yangınının etkisi altında kaldı. Kepez bölgesindeki vatandaşlar, artan duman nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yangına müdahale için geniş çaplı bir operasyon sürdürülüyor.
Sarıcaeli köyünde öğle saatlerinde başlayan yangın, kuvvetli rüzgarların da etkisiyle hızla büyüdü. Alevler, ilk olarak tarım alanlarına sıçradı ve kısa sürede yerleşim yerlerine ulaştı. Yangın, Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne yaklaşırken, bölgedeki durum daha da kritik bir hal aldı.
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yangına, 46 arazöz, bir iş makinesi ve 272 personelle müdahale ediyor. Ayrıca, havadan sekiz uçak ve dört helikopter yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Kepez’de, rüzgarın etkisiyle yayılan yoğun duman, bölge sakinlerini evlerini boşaltmaya zorladı. Güvenlik güçleri ve yerel yönetimler, vatandaşların güvenli bölgelere taşınması için koordinasyon sağlıyor.
