Can Dündar’ın kaçak süreci başladı

Can Dündar’ın kaçak süreci başladı
19:00 - Eylül 17 2020 Perşembe

Gazeteci Can Dündar, MİT kamyonlarının durdurulmasıyla ilgili gizli tutulması gereken belge ve fotoğrafları aktardığı gerekçesiyle ‘devletin güvenliği ile ilgili gizli bilgileri vermek ve ifşa etmek’ suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak. Kararı bozan Yargıtay, Dündar hakkında casusluk amacıyla “gizli tutulması gereken bilgilerin temin edilmesi” gerekçesiyle karar verilmesi gerektiğine karar verdi. Yargıtay’ın bozma kararının ardından Dündar’ın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanmasına başlandı.

Bugünkü duruşmada Can Dündar’ın avukatı hazır bulundu. Duruşma izleyicilere kapalı yapıldı. Duruşmada, Can Dündar’ın yurt dışından iadesine ilişkin olarak Alman Yargı Makamlarına yapılan iade talebinin yerine getirilemediği ifade edildi.

Mahkeme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Almanya’dan iadesi talep edilen Dündar’ın hukuka aykırı koşulları karşıladığına hükmetti. Sanık Dündar’ın ikametgah adresine gazete ilanı asılmasına karar veren mahkeme, “15 gün içinde gelmezse yasadışı sayılacak ve kayıtlı taşınır, taşınmaz ve banka depozitolarına el konulması için uyarı yapılacağına karar verdi. üçüncü şahısların alacakları ve alacak hesapları “yazarak duruşmayı Ekim ayına erteledi.

Melike İnal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi