Çamlıgöze ve Koyulhisar Hidroelektrik Santralleri Özel Şirkete Devredildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen ihale süreci sona erdi ve Sivas’ta bulunan Çamlıgöze ve Koyulhisar hidroelektrik santralleri özelleştirildi. Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.
Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ait olan bu iki santral ve taşınmazlar, tamamıyla özelleştirme kapsamına alındı. İhaleyi 2 milyar 160 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Akkuş Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı ve santrallerin işletme hakkını elde etti.
Santrallerin artık özel sektör tarafından işletileceği belirtilirken, bu kararın enerji sektöründe yatırımcı ilgisini çekeceği öngörülüyor.
Ayrıca, Resmi Gazete’de yayımlanan bir başka Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Bakırköy’deki belirli bir alan “Bilişim Vadisi Teknoloji Geliştirme Bölgesi – Terminal İstanbul Ek Alanı” olarak ilan edildi. Bu kararın amacı, İstanbul’daki teknoloji yatırımlarını teşvik etmek ve girişimcilik altyapısını güçlendirmektir.