Çamlıca Tower’da tüm yayın testlerinde başarı

Çamlıca Tower’da tüm yayın testlerinde başarı
15:12 - Eylül 12 2020 Cumartesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1 Eylül’deki ilk testlerin ardından ikinci testlerin 7 Eylül – 8 Eylül gecesi son rötuşların yapıldığı Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nde yapıldığını söyledi. Kulenin çok önemli bir proje olduğunun altını çizen Bakan Karaismailoğlu, yatırımla birlikte başta radyo vericileri olmak üzere televizyon vericilerinin de tek bir kulede toplanacağını vurguladı. Karaismailoğlu, radyo televizyon yayıncılığı için gerekli olan antenlerin İstanbul silüetini kirletmemesi açısından projenin önemli olduğunu belirterek, “Ülkemizde uzun süredir yayıncılık alanında her televizyon veya radyo kuruluşu kendi ayrı verici kulesi ve Çamlıca Tepesi metal ormana dönüştü. Bu vericiler son derece çirkin bir görüntü oluşturur. “Yeni kule ile görsel kirliliği önleyerek sistemi tek bir merkezde topluyoruz.”

Büyük Çamlıca’da 25, Küçük Çamlıca’da 3 olmak üzere 28 anten bulunduğunu söyleyen Karaismailoğlu, bu antenlerin hizmet verdiği radyoların yayınlarının gruplar halinde Küçük Çamlıca Kulesi’ne taşındığını belirterek, “Tüm radyo yayınları Çamlıca Tower Kule’den vermeye başladık. Aynı anda 99 telsizin gerçek yayın testleri yapıldı. İkinci testlerimizi 3,5 kilovatlık bir güçle maksimum 5 kilovat güce kadar başarıyla tamamladık. Şu anda yayınlarımız sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. İşlemi radyo şirketleri ile birlikte yürütüyoruz. Ayrıca TV yayınları yapıldı. “Tüm testler çok başarılı bir şekilde tamamlandı” dedi.

Kule inşaatında çevre düzenlemesi ile ilgili son rötuşların devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Bu hafta itibariyle Çamlıca’yı kaplayan antenleri sökmeye başlayacağız. Amacımız Çamlıca’daki tüm antenleri bir an önce temizlemektir. 2021 itibariyle Çamlıca’da artık anten göremeyeceğiz. Ayrıca yedek kule yapıp bu yıl sonuna kadar hizmete açacağız. Böylelikle yayınların hiçbir şekilde kesintiye uğramamasını sağlayacağız. ”

Bakan Karaismailoğlu, 369 metre yapısal yüksekliğiyle Küçük Çamlıca Kulesi’nin işlev açısından yeni bir TV ve radyo kulesi olmanın ötesinde İstanbul için sembolik bir yapı olacağı değerlendirmesini yaptı. 10 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen ve deniz seviyesinden 578 metre yükseklikte bulunan kulenin İstanbul’un yeni turistik merkezlerinden biri olacağının altını çizen Karaismailoğlu, kulede kullanılacak panoramik asansörlerin 180 yerleştirildiğini söyledi. bir yanda tarihi yarımada, diğer yanda Karadeniz kıyısı. “Kruvaziyer katları ve restoranları hizmete girdiğinde İstanbullu vatandaşlarımız kadar turistler için de cazibe merkezi haline gelecektir” dedi.

Karaismailoğlu, Türkiye’de sadece İstanbul’a yatırım yapan ve insanların bunun için gayretle çalıştıklarını düşündüklerini ifade ederek, dünyanın en büyük projelerini İstanbul için yaptıklarını, yeni projelere hizmet açtıklarını söyledi. Karaismailoğlu, “Bugüne kadar çalışmaktan hiç yorulmadık. Vatandaşlarımız için, parlak geleceğimiz için çalışmaya devam edeceğiz ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi