Cam kemik hastası Nazar tedavi için yardım bekliyor

Cam kemik hastası Nazar tedavi için yardım bekliyor
10:00 - Ağustos 25 2020 Salı

Maltepe’de yaşayan ve doğuştan cam kemik hastalığı ile doğan Nazar Tezel, 16 yaşında olmasına rağmen 14 kez bıçak altına alındı. Daha önce kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen ve tekerlekli sandalye ile dolaşabilen Nazar, şimdi de hastalıkla yatağa bağlı bir şekilde mücadele ediyor. Daha önce tekerlekli sandalyesine binip okula giden Nazar, 9 ay önce sandalyesinden düştüğü kaza nedeniyle artık sandalyesine binip okula gidemiyor, kol ve bacak kemikleri hasar gördü. Nazar ayrıca kırık olması durumunda kol kemiklerinin çarpık olması nedeniyle alçıya alınmadığını, bu yüzden çok acı çektiğini belirtiyor. Ailesinin kötü ekonomik durumu Nazar’ın gerekli tedavileri alamamasına neden olur. Annesi Meryem Tezel, babası İzmir’de kamyon şoförü olarak çalışırken Nazar’ın ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlar. Cam kemiği hastası olan Nazar, gerekli tedaviyi alabilmek ve hayatına daha sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için yardım bekliyor.

Yürümek istemiyorum, sadece kollarımın kırılmamasını istiyorum. Acı çekmek istemiyorum ”

Cam kemik hastalığı tedavisi için bekleyen Nazar Tezel, “Hapşırsam bile kemiklerim kırılıyor. Kolumu kaldırıp yemek yiyemiyorum, hiçbir şey kullanamıyorum. Çok çabuk kırılıyor. Kollarım büküldü, kullanamıyorum. Kemiklerim birden fazla kırıldı. 14 kez ameliyat oldum. Hiçbiri olmadı. Asla dışarıdaki çocuklar gibi oynamadım. Yürümek istemiyorum, sadece kollarımın kırılmamasını istiyorum. Acı çekmek istemiyorum. Benim gibi 11 yaşında bir kız vardı. Onu Beşiktaş’ta ameliyat ettiler ve iyileştiler. Onu gördüğümde ben de istedim. Ama ben bunu böyle yapamazdım. Biri ona yardım etti ve onların da bana yardım etmesini bekliyorum. Durumu benden daha iyi. Kollarım çok çarpık. Kolumu kullanamıyorum. Trapez olduğu için kırıldığında sıva içerisine almadığı için kırılan kısım kendi kendine kalır. Kırıldığında çok acıyor mu umurumda değil ama kırıldığında çok acıyor. Bacağım dokuz aydır böyle. 9 aydır yatakta uzanıyorum, oturamadım. Sırtım şimdi yatakta ağrıyor. 9 aydır okula gitmedim, hiçbir şey yapmadım. 16 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum, şimdi biri bana yardım edebilir. “Yürümesem bile kemiklerim kırılmasın” dedi.

Meryem Tezel, kızının hastalığına değinerek, “Kızım cam kemiğinden hasta. 16 yaşında. Ziyaret etmediğim doktor kalmadı, çok sayıda ameliyat geçirdim. Ama bir şekilde kızım iyileşmedi. Dokuz ay önce arabasından düştü, kolları ve bacakları büküldü. Ameliyat olmamıza rağmen yine de iyileşmedi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Onu nereye götürüyoruz, çok hassas. Etrafta yürüyemiyorum, bir durumda da değilim. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Kızıma bir yardım olsaydı. Örneğin onları iyi doktorlara götürebilirler ”dedi.

Cem Guney Kilic – Muharrem Çam

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi