California’daki Orman Yangınları: Ölü Sayısı 16’ya Çıktı

California’daki Orman Yangınları: Ölü Sayısı 16’ya Çıktı
10:40 - Ocak 12 2025 Pazar

ABD’nin California eyaletinde Los Angeles bölgesinde devam eden orman yangınları, can kayıplarını arttırıyor. Los Angeles Adli Tıp Kurumu, yangınlarda ölenlerin sayısının 16’ya ulaştığını doğruladı.

Los Angeles County Şerifi Robert Luna, 13 kişinin daha kayıp olduğunu ve bu kişilerin yangınlarla bağlantısının araştırıldığını belirtti. Şu anda kontrol altına alınma çabaları devam eden yangınlar, Palisades bölgesinde 22,660 dönüm, Eaton bölgesinde ise 14,100 dönüm araziyi etkiledi. Palisades yangını %11, Eaton yangını ise %15 oranında kontrol altına alınabilmiş durumda.

Yangınlar sebebiyle 153 bin kişinin tahliye edildiği ve 12 bin yapının kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Los Angeles genelinde küçük çaplı diğer yangınlar da sürüyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi