Büyükada davasında karar

Büyükada davasında karar
17:00 - Temmuz 3 2020 Cuma

Ali Ghravi, Günal Kurşun, İdil Eser, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Nejat Taştan, Özlem Dalkıran, Peter Frank Steudtner ve Uluslararası Af Örgütü Onursal Başkanı ve eski Yönetmen Taner Kılıç, Muhammet Şeyhmus Özbekli ve Veli Acu’nun yargılanma davası silahlı terör örgütünün bir üyesi ‘ve’ silahlı terör örgütünün yardımına ‘karar verildi. Nejat Taştan ve sanık avukatları, İstanbul 35.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katıldı.

Mahkeme kurulu, davalı avukatlar esas hakkındaki görüşe karşı savunmasını tamamladıktan sonra davayı sonuçlandırmıştır. Kararını açıklayan mahkeme komitesi, Taner Kılıç’ı ‘silahlı terör örgütüne üyelik’ için 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme sanıkları Günal Kurşun, İdil Eser ve Özlem Dalkıran’ı ‘silahlı terör örgütünün üyesi olmak’ için 5 yıl hapis cezasına çarptırdı ve davalıların eylemlerinin “silahlı terör örgütüne yardım etmek” olarak kabul edildiğini ve 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanıklar Ali Ghravi, Nejat Taştan, Veli Acu, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Peter Frank Steudtner ve Muhammed Şeyhmus Özbekli’nin ‘silahlı terör örgütüne yardım’ suçu işledikleri gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Sanıkların Taner Kılıç, Günal Kurşun, İdil Eser ve Özlem Dalkıran’ın kendilerine karşı suç işlediklerini belirten üye hakim, beraat kararlarının ayrıca kararlaştırılması gerektiğini söyleyerek bir muhalefet yorumu yaptı.

iddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesi, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi müdürü Taner Kılıç, ‘terör örgütünün silahlı üyelerine’ suçtan 7.5 yıl ila 15 yıl hapis cezası talep edilirken, diğer sanıkların terör örgütüne yardım etmek için silahlandırılması ‘suçu 7.5 15 ila 15 yıl hapse atıldı.

İrem Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi