“Büyük Sivaslılar Buluşması”nda Erdoğan Sivaslılara Seslendi

“Büyük Sivaslılar Buluşması”nda Erdoğan Sivaslılara Seslendi
16:01 - Mart 13 2019 Çarşamba

İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen “Büyük Sivaslılar Buluşması”nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sivaslılara seslendi.

“Büyük Sivaslılar Buluşması”nda Erdoğan Sivaslılara Seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Sivaslılar gecesinde yaptığı konuşmada, “Ülkesini ve şehrini seven oraya hizmet eder, hizmet götürür. Biz İstanbul’a aşığız diyoruz, biz Sivas’ı seviyoruz diyoruz. Biz Türkiye’ye meftunuz diyoruz, biz Türk Milletine sevdalıyız diyoruz. Bu sevgimizi 17 yıldır icraatlarımızla, eserlerimizle, ülkemize ve şehrimize kazandırdıklarımızla göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Erdoğan, “Haftanın 7 günü insanımızın arasındayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına tüm Sivaslılara selamlarını ileterek başladı ve 8 Şubat’ta Sivas’ta başladığı miting programı kapsamında bugüne kadar 39 ili ziyaret ettiğini, muhalefet partilerinin ise daha Ankara’dan Anadolu’ya yeni çıktıklarını söyledi.

Sadece depolarını ya da oy sahil kenarlarını değil, kendilerini destekleyen veya desteklemeyen bütün vatandaşlarla buluşacaklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet sabah akşam bir başka anket firmasıyla seçim falı açarken, biz haftanın 7 günü sahadayız, sokaktayız, insanımızın arasındayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların 31 Mart seçimlerinin önemini idrak ettiğini, bu seçimin Türkiye için bir beka seçimi olduğunu halkın gayet iyi anladığını dile getirerek, “Bunun için Rize’den Hakkâri’ye, Hatay’dan Bursa’ya, Urfa’ya kadar 82 milyonun her bir ferdi sabırsızlıkla 31 Mart’ın gelmesini bekliyor. Seçtiği belediye başkanı tarafından ‘oy yoksa yol da yok’ diye azarlananlar, dört gözle seçim sandığının önüne konulmasını bekliyor” ifadesini kullandı.

CHP’li bir belediye başkanının vatandaşlara söylemiş olduğu, “oy yoksa yol da yok” dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin ise “millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” düşüncesiyle bu çalışmaları yürüttüğünü ifade etti.

Erdoğan,”Vatanımızı böldürtmeyeceğiz ezanımızı susturmayacağız”

Muhalefet partilerinin yapılacak olan 31 Mart seçimini önemsizleştirmeye gayret ettiklerini ancak bu seçimin siyaset mühendislikleriyle Türkiye’yi yönlendirmeye kalkışanların, bölücü güçlerle anlaşarak millî iradeye pusu kuranlarla hesaplaşma seçim olduğunun üzerini çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart’ta sandıkta sadece belediye başkanlarını, meclis üyelerini, muhtarları belirlemekle kalmayacağız. Unutmayın CHP’nin, sözde İYİ Parti’nin listelerinde malum bu bölücü örgütün neleri var? Sızdırdığı elemanları var” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını takip eden vatandaşlara CHP ve HDP’nin ortak hareket ettiğine dair görüntüleri, bu iki partinin etkinliklerinde Türk Bayrağına saygısızlık yapıldığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle CHP ve HDP tarafından ortak hazırlanan ve Taksim’de yürüyüş yapan kadınların ezana karşı saygısızlıklarının olduğu görüntüleri izlettirerek, “HDP ve CHP ittifak. Bunlar bayrağımızı yakıyor. Biz Cumhur İttifakı olarak tankların önünde bayrağımızla duruyoruz. Farkımız işte bu. Biz bunlara asla vatanımızı böldürtmeyeceğiz, ezanımızı susturtmayacağız. Biz bayrağımızı yakanlara bunun hesabını inşallah sandıkta sorarız. Bizim milletimizin kutsallarıyla dalga geçen, milletimizin değerlerine hürmetsizlik eden bu edepsizlere inşallah derslerini sandıkta vereceğiz” değerlendirmesini yaptı.

“17 yılda Sivas’a 28 katrilyon yatırım yaptık.”

İstanbul’da yaşayan Sivaslılardan seçim sandıklarına sahip çıkmalarını ve başka yerlerde yaşayan hemşerilerini arayarak oy kullanmaları yönünde uyarıda bulunmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sandıklara, ömrünü ülkesine hizmet etmeye adayan merhum Menderes gibi, Özal gibi, Türkeş gibi, Erbakan gibi devlet adamları için gideceğiz. Sandıklara, bundan 10 sene önce darı bekaya uğurladığımız Sivas’ın yiğit evladı Muhsin Yazıcıoğlu kardeşim için de gideceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ülkesini ve şehrini seven oraya hizmet eder, hizmet götürür. Biz İstanbul’a aşığız diyoruz, biz Sivas’ı seviyoruz diyoruz. Biz Türkiye’ye meftunuz diyoruz, biz Türk Milletine sevdalıyız diyoruz. Bu sevgimizi 17 yıldır icraatlarımızla, eserlerimizle, ülkemize ve şehrimize kazandırdıklarımızla göstermeye çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 17 yılda Sivas’a toplam 28 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Tüm dünyanın gözbebeği olan İstanbul’umuza 255 katrilyon lira tutarında yatırım gerçekleştirdik” diyerek konuşmasına devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul’u beceriksiz, yetersiz ve vizyonu olmayan bir CHP’li belediyeden teslim aldığını hatırlatarak, İstanbul’u çöp, çamur ve çukurdan kurtardığını, yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların yaşandığı şehri bunlardan kurtararak, İstanbul’un güzelliklerini ortaya çıkardıklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin söylemiş olduğu, “Mardinli hızlı treni ne yapacak? Hızlı trenle nereye gidecek” ifadeleri ile “Kürdistan’da HDP’ye oy vereceğiz, Batı’da da AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz” sözlerinin yer aldığı görüntüleri de buluşmaya gelen vatandaşlara izlettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin listelerinin Kandil’de hazırlandığını ve Kandil’den aldığı talimatlarla hareket ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu adam Kürdistanı çok seviyorsa Kuzey Irak’ta Kürdistan bölgesi var buyursun oraya gitsin. Türkiye’yi biz bunlara böldürtmeyeceğiz” dedi.

“Cumhur ittifakı 15 Temmuz gecesi kuruldu”

Cumhur İttifakının, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verilen mücadele sırasında kurulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise o gece ülkede yaşananları Bakırköy’de kahvesini içerek izlediğini, kendisinin ise meydanlarda halkla birlikte darbecilere karşı direndiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu o yıllarda vatandaşların SSK hastanelerinden şikâyetlerinin olduğunu ve Kılıçdaroğlu’nun bu şikâyetler üzerine “10 yıl önce SSK hastaneleri çok daha iyiydi” ifadesinin yer aldığı görüntüleri de izlettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beyefendi genel müdür, ne diyor? 10 yıl önce SSK hastaneleri daha iyiydi. Sen niye geldin oraya bu işi yapamayacaktın. Bunun hayatı bu. 9 seçim kaybettin çek git. En büyük özelliği oturduğu koltuğu bırakmamak. Buna öyle bir Osmanlı tokadı atılsın ki 31 Mart’ta hiç olmazsa CHP’liler bundan kurtulsun” dedi.

1994 yılında İstanbul’u CHP’nin elinden kurtardıklarını ve bu şehre bir daha CHP’nin gölgesini düşürmediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla iş birliği içinde hareket eden CHP’nin bir daha İstanbul üzerine çöreklenmesine müsaade etmeyeceğiz. CHP zihniyetinin Türkiye’yi yasaklarla, yolsuzluklarla, yokluklarla dolu o eski karanlık günlerine tekrar döndürmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Belediyeciliğin kadro ve ekip işi olduğunu ve İstanbul’da her yönden çok iyi bildiği Binali Yıldırım’ı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçelerde de Büyükşehir ile aynı düşünceye sahip olan insanların iş başına gelmesiyle İstanbul’un çok daha gelişeceğin olan inancını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart seçimlerine 19 gün kaldığını hatırlatarak, Sivaslılardan AK Parti ve Cumhur İttifakı adaylarına destek vermelerini istedi.