Bursa’nın su ihtiyacını karşılayan barajda su oranı yüzde 5’e düştü

Bursa’nın su ihtiyacını karşılayan barajda su oranı yüzde 5’e düştü
10:00 - Ocak 7 2021 Perşembe

Bursa’daki kuraklık Türkiye’yi de önemli ölçüde etkiliyor. Bursa’nın en önemli su ihtiyacını karşılayan Nilüfer Barajı’nda su seviyesi yüzde 5’e düştü. Bu sezon ağzına kadar dolması gereken devasa baraj, kurumuş görünümü ile görenleri endişelendiriyor.

Nilüfer Barajı’ndaki kuraklığı inceleyen Doğa ve Çevreyi Koruma Derneği üyeleri, yıllardır çevreyi korurken küresel iklim değişikliği nedeniyle bu durumu önlemek için mücadele ettiklerini belirtti. Barajda yaşanan kuraklıktan endişe duyan Bursalılar bir an önce yağmur ve kar yağmasını bekliyor.

Nilüfer Barajı önünde açıklama yapan Doğa ve Çevre Koruma Derneği (DOĞADER) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, “Bursa’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Nilüfer Barajı’ndayız. Bu baraj kuraklık nedeniyle kurudu. doluluk oranı% 5 civarında… Bu barajın altında Doğancı Barajı’nda oran yüzde 20’nin altına düştü, kuraklık geliyorum dedi, dernek ve dünya uzmanlarının hep söylediği gibi iklim değişiyor. Çok ciddi bir kuraklık olacak, karşı çıktığımız projede iklim değişikliğine ve küresel ısınmaya dikkat çektik.Yıllardır anlatmak istediğimiz aslında bunun olmasını engellemekti, bu durum biz daha beklemeden başladı. Övünmek istiyorum dedik çünkü hepimiz bu kuraklıktan etkilendik, eski sistemle sanayinin suyu çılgınca kullanmasını engellemeliyiz. Bunu yeniden kullanabilecek sanayiye ihtiyacımız var.Suyu vahşice kullanan sanayi kuruluşlarının kapatılması gerekiyor. Bursa’da e 23 sanayi bölgesi “dedi.

Burak Türker

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi