Bursa’daki sel felaketinden birbiri ardına üzücü haber geldi

Bursa’daki sel felaketinden birbiri ardına üzücü haber geldi
09:00 - Haziran 22 2020 Pazartesi

Bursa’nın Lipli İlçesi’nin Kestel ilçesindeki sel suları 24 yaşındaki engelli Kader Akbaba’yı evde yakaladı ve talihsiz kız evinde öldü. Sel 130 haneli mahalleyi sular altında bırakırken, şiddetli sular 10’dan fazla aracı sürükledi. Seldeki en büyük acı Kestel’in Kayacık İlçesinden geldi. Bingöl’de dere tarafından bağ evindeki sel sularını yakalayan 5 kişilik bir ailenin haberi yoktu. Dün gece, ailenin 5 yaşındaki kızı cansız bedenine ulaştı. AFAD, UMKE, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, jandarma ve sivil arama kurtarma ekiplerinden 257 kişi gece boyunca 4 kayıp kişiyi aramaya devam etti. Bununla birlikte, günün ilk ışıkları 05: 30’da, takımlar nehir yatağı aramalarını hızlandırdı. Bingöl ailesinden 3 kişinin cansız gövdesi, 5 yaşındaki bir kızın vücuduna 500 metre mesafedeki ekipler tarafından çamur ve taş yığınları arasında bulundu. 1 kişinin hala aramaya devam ettiği öğrenilirken, cesetler hastane morguna kaldırıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekiplerinin bölgeyi İçişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerinde araştırmak ve sel felaketinin vurduğu Lipli, Narlıdere ve Kayacık’taki felaketin yaralarını iyileştirmek için harekete geçirildiği öğrenildi.

İl Tarım Müdürlüğü’nde Bursa’nın en verimli ovalarından birinde şeftali ve armut bahçelerinde hasar değerlendirme çalışmaları yapılacaktır.

Kayıp 3 kişinin kayıp bedenleri çıkarılırken, yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kayıp 1 kişi için endişeli bir bekleyiş devam ediyor.

Bursa Valiliği de dün gece açıklama yaptı. “Bursa Kestel İlçesi, Lipli, Narlıdere, Gölcük, Sarıkaya, Kayacık ve Aksu Mahallelerinde sel felaketinin alınması üzerine AFAD’a 18.48 saatte 18.48 saatte bildirim gönderilmesi üzerine; Olaya hemen valimiz tarafından oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi müdahale etti ve 1998 yılında Kestel ilçemizin Lipli Mahallesi’nde doğan Kader Akbaba adlı özürlü vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Yine Kayacık ilçemizde aynı aileden 7 kişi sular altında kaldı, 2 kişi kendi yollarıyla kurtarıldı, 5 kişi sular altında kaldı, 1 kız cansız bedene ulaştı ve kimlik çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma faaliyetleri; Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı AFAD, 50 STK, toplam 87 arama kurtarma personeli, 15 UMKE, 21 personel, 112 Ekip, 36 sağlık personeli, 24 Tim ve 1 JAK ekibi, 134 Jandarma personeli dahil toplam 257 personel Arama kurtarma faaliyetleri yoğun bir şekilde yürütülmektedir.

Öte yandan Orhangazi ilçemizin Yenisölöz ve Bayırköy ilçelerinde maddi hasar meydana gelmiştir. Kestel ilçemiz Lipli, Narlıdere, Gölcük, Sarıkaya ve Kayacık ilçelerimizdeki hasar nedeniyle mahallelerimizin her birine 4 kamyon, 2 sınıf öğrencisi ve 4 kepçe atandı. hem Orhangazi İlçemizde hem de Kestel ilçesinin banliyölerinde çalışmalar sabaha kadar tamamlanacak. ”

Hakan Gönül – Fatih Çapkın – Gökay Başdan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi