Bursa’da skandal düğün

Bursa’da skandal düğün
16:00 - Ağustos 10 2020 Pazartesi

Yenidönem Gazetesi’nin haberine göre olay geçen hafta Yıldırım’da meydana geldi. Covid-19 testi pozitif çıkan ev sahibi kızın annesi, “Hastalığım bilinirse düğüne kimse gelmez” diyerek bu durumu misafirlerden sakladı. Ancak bir süre sonra düğüne katılan misafirlerin bir kısmında semptomlar ortaya çıktı. Radyasyon ekipleri başvurdukları hastalara “Nereye gittiniz, en son hangi toplu davete katıldınız, kiminle iletişime geçtiniz” ifadelerini sorduktan sonra bir test yaptı. Test sonuçları olumlu çıktıktan sonra düğün sahipleri araştırılmaya başlanınca, düğün sahibi kızın annesinin pozitif davası olduğu tespit edilerek ev karantinasına alındı. Düğüne katılan misafirlere hastalık gelinin annesinden bulaşırken, resmi kayıtlarda ‘temas yeri düğün’dü. Kadının, “Hasta olduğum öğrenilirse düğüne kimse gelmeyecek” dediği iddia edildi.

Pandemi döneminde vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek için halkın toplu olarak bulunduğu bazı halka açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması, düğün, konferans, seminer ve etkinliklerin geçici olarak ertelenmesi dahil olmak üzere pek çok farklı önlem alınmıştır. toplantılar. Ancak normalleşme sürecine girdiğimiz 1 Haziran’dan itibaren birçok yerde eski düzen benimsendi.

“Kapılar yüzümüze çarpıyor”

Pandemi döneminde ve normalleşme sürecine girdiğimiz günden itibaren çekim ekipleri gece gündüz özveriyle çalışıyor. 40-45 derece hava sıcaklığında yüzlerinde maske ve siperliklerle, vücutlarından akan ter ile hizmet verirler. Ancak temas kurulan vatandaşların kapısına gittiklerinde tepkilerle karşılaşırlar. Kapılar tek tek çarpılıyor ve hakaret ediliyor. Ve bunlar yetmezmiş gibi, yöneticiler arasındaki iletişim kopukluğu çekim ekiplerini çılgına çevirdi. “Bazen 2-3 takım bir adrese gidiyor oluyor. Bu olduğunda vatandaş tepki veriyor. Kapılarını çarpıyor ve ‘Karalama falan yapmıyoruz’ diyorlar. ” İfadelerini kullanan bazı çekim ekipleri sıkıntılarını şu şekilde dile getirdi. :

“Sabah 08.00’den akşam 12.00’ye kadar çalışıyoruz. Gece görüştüğümüz bazı vatandaşlara gitmemiz gerekiyor. Sorun yaşanıyor. Ancak halk sağlığı laboratuvarı sürüntü örneklerini akşam 21.00’e kadar kabul ediyor. Yani bu mantıklı değil. Gece 24.00’e kadar kapı kapı dolaşıyoruz.Uyku saatlerinde insanların evlerine gidiyoruz, İstanbul’da bunu telefonla yapmaya başladılar, pamuklu çubuk gerekirse, sonra adrese giderlerdi. Dün gece bile hastaya karantinada olduğunu söylemek için kapı kapı dolaştı. Bölgeyi gördüğümüzde, gerçekten çok pişmanlık duyuyoruz. ”

Yıldırım bölgesinde vakaların artması için radyasyon ekipleri, “Aslında asıl sorun Yıldırım bölgesinde kontrollerin sıkı yapılmaması. Hasta profili belli oluyor ve önlemler alınmadığında çok dikkatsiz oluyorlar. . “Olmadığı zaman ciddiye alınmaz. Bu koşullarda hastalığı sona erdirmek değil azaltmak zordur “dedi.

Süleyman Aydın

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi