Bursa’da orman yangını başlatan zanlı tutuklandı

Bursa’da orman yangını başlatan zanlı tutuklandı
13:00 - Ağustos 18 2020 Salı

Nilüfer ilçesine bağlı Denizci ve Dağyenice Mahallesi arasındaki ormanlık alanda dün başlayan yangında, havadan 5 helikopter ve karadan 30’dan fazla ekibin müdahale ettiği yangında yaralar iyileşti.

Uyuşturucu bağımlısı 10 hektar yandı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, ormanın bulunduğu alanda kamera çalışması yaptı. Yangın çıktığı saatlerde bir aracın bölgeden ayrıldığını belirleyen ekipler, alanı ablukaya aldı. Önce şüphelinin kaçtığı aracın ardından da uyuşturucu bağımlısının plakasını tespit eden ekipler, yangının çıkmasından 30 dakika sonra Küçük Sanayi’de şüpheli VO’yu yakalayarak gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere güvenliğe getirilen VO sorgulamasında suçunu itiraf etti. VO’nun açıklamasında, “Ormanlık alana uyuşturucu içmek için girdim. Cihazı yakmaya çalıştığımda uyuşturucu içtim, kıvılcımlar üstüme sıçradı. Panik içinde elimden attım ve alanı terk etti. Ormanlık alanı yakalayabileceğimi düşünmedim. ”

Bursa Valisi Yakup Canbolat, şömineye gelerek ekiplerden bilgi aldı. Vali Canbolat, “Yangını başlatan bir uyuşturucu bağımlısı gözaltına alındı. 5 helikopter akşam hava kararıncaya kadar çalışmaya devam edecek. Soğutma çalışmaları sabaha kadar devam edecek. Ormandaki diğer yangınlar ile birlikte bölge ağaçlandırılacak. arsa. İmarlara açılmak kesinlikle mümkün değil. ” .

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Vali Canbolat ile yangın söndürme çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

Uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen VO isimli şahıs, Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulanmasının ardından adliyeye sevk edilerek tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonun yürütülmesinde polis kameralarının etkili olduğu öğrenildi.

Hakan Gönül – Fatih Çapkın

ALAKALI HABERLER

Bursa’da orman yangını kontrol altına alındı!

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi