Bursa’da kan donduran cinayet

Bursa’da kan donduran cinayet
19:12 - Ağustos 12 2020 Çarşamba

Olay, Orhangazi’nin Yeniköy Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Orhangazi’den haber alınamayan Orhangazi’nin tanınmış ailelerinden Katmer ailesinin oğlu Sezai Katmer ile bağlantılı olarak kardeşleri ve ailesi Sezai Katmer’in öldürülmüş olabileceğini polise bildirdi. Mart ayında tutuklu bulunduğu cezaevinden afla serbest bırakıldıktan sonra.

Polis 3 ay araştırma yaptı

Polis, en son 12 Mayıs’ta görülen ve o tarihten sonra haber alınamayan Sezai Katmer’i bulmak için operasyon başlattı. Polis ekipleri, Sezai Katmer’in “öldürülmüş olabilir” ihbarı üzerine cinayet şüphesi üzerine odaklandı. Yaklaşık 3 aylık bir çalışma yaptıktan sonra polis ekipleri, ailesinin ve arkadaşlarının ifadelerinin ardından Katmer’e ait Yeniköy yolu üzerindeki zeytinliği incelemeye başladı.

Bağ evinin altındaki septik tankta yoğunlaştılar.

Polis ekipleri Sezai Katmer’i arama çalışmaları kapsamında Yeniköy Yolu üzerindeki zeytinliği incelemeye başladı. Bahçeyi sulamak için su kuyusu olarak kullanılan, ancak daha sonra fosseptik haline getirilen zeytinlikteki bağ evinin altındaki alanda araştırmalarına yoğunlaştı.

Ceset görüldü

Orhangazi Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri, bahçedeki fosseptik tankını incelerken evin altındaki çukurda bir ceset fark etti. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri Cumhuriyet Savcısı ile birlikte sevk edildi. Septik tankın dar ağzı nedeniyle itfaiye ekipleri gövdeye ulaşamadı ve devreye AFAD ve iş makineleri girdi.

Yaklaşık 2 saat çalışma yapıldı

Orhangazi Emniyet Müdürlüğü, Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri ve savcıların gözetiminde fosseptik içinde kazıcı kanal açmak için çalıştı. Yaklaşık 2 saatlik çalışmadan sonra vücuda ulaşıldı. BUSKİ ekiplerinin kuyudan su çekmesinin ardından ceset çıkarıldı.

Eller ve ayaklar bağlı

Kuyudan çıkarılan cesedin 45 yaşındaki Sezai Katmer’e ait olduğu belirlenirken, Katmer’in el ve ayaklarının bağlandığı belirlendi. Katmer’in nasıl öldürüldüğü, Adli Tıp Kurumu’nun incelemesinden sonra belirlenecek. Öte yandan kuyudan çıkarılan ceset, olay yerinde yapılan soruşturma sonrasında Cumhuriyet Savcısı tarafından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Polis geniş çaplı soruşturmaya devam ediyor

Öte yandan polis ekipleri, silah bulundurmak ve kavgaya karışmak suçlarından tutuklanıp hapse atılan Sezai Katmer cinayetiyle ilgili geniş çaplı bir çalışma başlattı ve Mart ayında cezaevinden çıktı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerinin de karıştığı olayla ilgili Katmer’in yakınlarının ifadesi alınırken, cinayeti işleyen kişi veya kişilerin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Musa Öztürk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi