Bursa’da heyelan felaketi: 1 kişi hayatını kaybetti

Bursa’da heyelan felaketi: 1 kişi hayatını kaybetti
09:00 - Eylül 15 2020 Salı

Gece bekçisinin aracıyla her iki iş makinesi de kullanılamaz hale gelirken, kapatılan Orhaneli Keles yolu açılmaya çalışılıyor. Bölgede yapılan çalışmalar ve yolun son hali drone ile havadan görüntülendi.

Alınan bilgiye göre Doğancı Köyü yakınlarında sabah saatlerinde yüksek sesle heyelan meydana geldi. İstinat duvarı yapım çalışmalarının sürdüğü bölgede heyelanla yola iri kayalar ve ağaç parçaları atıldı. Bölgede iş makinelerini bekleyen gece bekçisi Süleyman Sarı (70), 16 BUK 66 plakalı arabasına yakalandıktan sonra hayatını kaybetti. Doğancı Köyü’nden olduğunu öğrenen Sarı’nın aracı kağıt hamuruna dönüşürken, bölgeye park etmiş 2 iş makinesi kullanılamaz hale geldi. Süleyman Sarı’nın gecenin soğuk olması nedeniyle etkilenmemek için aracındaki iş makinelerini beklediği belirtildi.

Bölgeye 112, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Süleyman Sarı’nın aracında hayatını kaybeden cansız bedeni ambulansla hastaneye kaldırıldı. Heyelan nedeniyle Bursa Orhaneli ve Keles yolları her iki tarafta trafiğe kapatıldı. İnşaat makineleri, yola atılan ağaç ve kayaların kaldırılması ve önünün açılması için operasyon başlattı.

Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Uğur Uslubaş – Hakan Gönül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi