Bursa’da çevre felaketi … Binlerce balık telef oldu

Bursa’da çevre felaketi … Binlerce balık telef oldu
13:00 - Ağustos 24 2020 Pazartesi

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Ülkü İlçesi’ndeki gölette meydana gelen balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti. Bu gölet içerisindeki suyla binlerce hektar arazinin sulanmakta olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını istedi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, “Mavi yeşil alglerin patlaması sonucu ortaya çıkan ötrofikasyon sonucu sudaki oksijen tükeniyor. Oksijen içeriği 0,56 birimin altında. Ph derecesi 7,44, su sıcaklığı ise 28 derece Balıkların yaşaması için oksijen miktarı 3 olmalıdır.

Ülkü İlçe Muhtarı Taner Bayrak, “Havanın kuru olmasından dolayı havuzdaki su bitti. Küresel ısınma nedeniyle su buharlaşıyor. Havuzdaki su bitmek üzere. Balıklar birer birer ölmeye başladı. Suyun çekilmesi nedeniyle “Göletin derinleştirilmesi gerekiyor” dedi.

Amatör balıkçı, “Sulamada kullanılan drenajın altına su düşmesin. Köylülerin su tükenmesine rağmen geri çekilmeye devam etmesi daha çok balığın ölmesine neden oldu. Bu durum daha önce yaşandı. Ama böyle olmadı” dedi. .

300 dönümlük bir alana yayılan göletten yaklaşık 20 dönüm tarım arazisi sulanmaktadır.

Samet Doğru

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi