Bursa su bastı, 350 yıllık köy sel sularına teslim oldu

Bursa su bastı, 350 yıllık köy sel sularına teslim oldu
10:00 - Haziran 19 2020 Cuma

350 yıllık bir geçmişi olan Osmangazi ilçesinde dün öğlen etkili olan Seçköy, sele neden oldu. Sağanak yağış nedeniyle, bazı evlerin zemin ve bodrum katları suya batırılırken, evlerin taş duvarları yıkılmıştır. Köy meydanı yaklaşık 1 metre batırılırken, köy kahvesinde mahsur kalan vatandaşlar, masaların üzerine çıkarak kendilerini sağanaktan korumaya çalıştılar.

Evin taş duvarı yıkıldı, kadın içeri hapsedildi

Köy meydanı, yaklaşık 1 saat boyunca etkisini gösteren sağanak nedeniyle neredeyse göle döndü. Meydanın yakınında bulunan bir evin taş duvarı sel nedeniyle yıkıldı. Yıkılan duvarın altındaki kadının yardımını duyan vatandaşlar, kadını olduğu yerden kurtardı. Ölümün son anında kurtarılan kadın hastaneye kaldırıldı ve tedavi edildi. Yıkılan ev, çamur içinde sıkışarak tamamen kullanılamaz hale geldi.

Köy meydanının sağanak yağışla sular altında kaldığını ve birkaç evin hasar gördüğünü belirten Seçköy Muhtar Hüseyin Töre, “Köyümüzde büyük bir felaket yaşadık. Şiddetli yağmur ile birlikte dağlardan gelen su akarsu tarafından engellendi. köy meydanı yaklaşık 1 metre sular altında kaldı, daha sonra köy meydanındaki su yakındaki bir eve girdi, evin duvarını kıran su evi tamamen kullanılamaz hale getirdi. Sonra köylülerden yardım istedi. Şu anda sağlık durumu iyi “dedi.

Sağanak yağış nedeniyle köyde çok fazla maddi kayıp olduğunu söyleyen Töre, “Köy meydanındaki 1 kahve tamamen kullanılamaz hale geldi. Bir evin duvarları yıkıldı ve birçok ev kayboldu. valilerin, belediyelerin ve tüm yetkililerin bu yaraları iyileştirmesi için yardım bekliyorum. ” şeklinde konuştu.

Fatih Çapkın

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi