Burs ve öğrenim kredisi başvuruları uzatıldı

Burs ve öğrenim kredisi başvuruları uzatıldı
11:00 - Kasım 3 2020 Salı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2020-2021 akademik yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk kez bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen devam eden ara dönem öğrencilerine burs / kredi başvurusu yapmaktadır. bir yüksek öğrenim programına katılmak ve yurt dışında okuyan Türk vatandaşları. Kasım Pazar günü 23.59’a uzatıldığını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 akademik yılı burs ve kredi başvurularının 8 Kasım’a kadar uzatıldığını belirterek, “Her zaman olduğu gibi gençlerle birlikteyiz. Bize ihtiyaç duydukları her an oradayız. Çeşitli nedenlerle burslu kredi başvurusu yapamayan öğrencilerimizi de göz önünde bulundurarak başvuru sürelerimizi uzatmaya karar verdik ”dedi.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak

Burs / kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Uygulamada değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, bilgilerini son güne kadar güncelleyebilecekler.

Başvuru sırasında beyan edilen öğrencilerin ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, kamu kurumları aracılığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından teyit edilecektir. Değerlendirme sonucunda mevzuata uyan öğrencilere burs veya eğitim kredisi tahsis edilecektir.

Başvuru prosedürleri ile ilgili bilgiler Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İletişim Merkezi (444 0 472) ve resmi Twitter destek hesabı KYGM_DESTEK aracılığıyla 7/24 alınabilir.

Gençlik ve Spor Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, başvuruların 3 Kasım 23.59 Salı günü sona ereceği belirtilmişti.

Yunus Emre Kartal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi