Buradaki adresi soran şaşırır, sorununu anlatmak için 50 lira ödüyor

Buradaki adresi soran şaşırır, sorununu anlatmak için 50 lira ödüyor
10:00 - Ekim 14 2020 Çarşamba

Ordu’nun Altınordu ilçesinde 17 yıldır kırtasiye işletmeciliği yapan Osman Erdaş adlı esnaf, işyeri önünde beklerken sürekli adresi sorulunca farklı bir yönetime başvurdu. Adres sormak için 1 TL, adrese götürmek için 10 TL şeklinde mektup asan esnaf, ilgi ve fotoğrafçı sayısı artınca 10 TL olarak fotoğraf çekmeye karar verdi. Sorunu dinleme zamanını 50 TL olarak belirleyen esnaf, 17 aylık SMA hastası Demir Ali’nin tedavisi için elde edilen geliri bağışlayacak.

“Bela dinleme saati 50 lira, adres isteme 1 lira.”

Esnaf Osman Erdaş, insanların sürekli olarak kendisine adres sorduğunu ve bazen dakikalarca onu tanımadığı kişilerin, “Biz burada otururken adres sormaya gelenlerle başladı. Sonrasında adres istemek için 1 TL, adrese teslim için 10 TL olarak düşündük ve yazdık ve bu gün farklı formlar almaya başladık. Burada fotoğrafçıları görünce 20 lira olarak fotoğraf çekmeyi yazmıştım. Bazen burada otururken tanımadığım insanlar karşıma çıkıyor, dertlerinden bahsediyorlar. ‘Bu böyle olmaz’ dedim ve belayı dinleme saatini 50 lira olarak yazdım ”.

“Toplanan paralar Demir Ali için kullanılacak”

Esnaf Osman Erdaş, “Bu dikkat çekti ve sonra kardeşimiz Demir Ali’nin hastalığını duyduk ve kardeşimiz Demir Ali için bu işi sürdürmeye karar verdik” dedi esnaf Osman Erdaş, “Başladığımız bir uygulamayı kullanmaya karar verdik. Kardeşimiz Demir Ali’nin sağlığı için mizansen olarak ”diye konuştu.

“İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum, kafam karıştı.”

Adresi soran Musa Yıldız isimli vatandaş, “Süper bir uygulama olduğunu düşünüyorum, ilk defa böyle bir şey başıma geldi, şaşırdık ama yardımcı olmak güzel, umarım Demir Ali tekrar kazanır. onun sağlığı.”

“Bir mizanca uygulamasının yardıma dönüşmesi harika bir şey”

Uygulamanın iyi olduğunu belirten emekli öğretmen Şadi Genç, “Çok uygun bir etkinlik. Halkımız da yardımcı oluyor. “Esnaf dostumuzun Demir Ali’ye destek olmak için mizahla başlattığı uygulamanın güncellenmesi harika bir olay.”

Selim Kuşcu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi