Bülent Arınç’a, şehit ailelerine ve gazilere cevap mektubu

Bülent Arınç’a, şehit ailelerine ve gazilere cevap mektubu
18:12 - Kasım 23 2020 Pazartesi

Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkmasıyla ilgili konuşan Bülent Arınç’ın açıklamalarına tepki gösteren Belediye Başkanı Lokman Aylar, “Şehit aileleri ve gazileri hakkında ne çalışma yaptı? Hangi kitabı okudu? Hangi şehit gitti? evi, şehit çocuklarının, eşi, annesinin draması … Babasının yüreğinde acıyı hissediyor, Bülent Arınç’a Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) gidip gözlerini, ellerini kaybeden gazilerimizi dinlemesi gerektiğini söylüyoruz. ve bu dava için bir bedel ödeyen bacaklar.

“Terör örgütleriyle en etkin mücadele ettiğimiz şu günlerde bu açıklamalar bile ihanettir.”

Selahattin Demirtaş’ı ‘kravatlı terörist’ olarak nitelendiren Başkan Lokman Aylar, “Terör örgütlerine siyasi söylemle moral verenler, yeniden açılma süreci isteyenleri harekete geçirdi. Ülkenin kahramanları olarak uyarıyoruz. Terör örgütleriyle en etkin şekilde mücadele ettiğimiz bu günlerde bu söylemler bile ihanettir. Yaramazlık ateşine benzin dökmek demektir. Herkes fikrini yükseltir. Hiç kimse bir terör örgütünün üst düzey bir yöneticisinin beraatini talep etme hakkına sahip değildir. Ülkenin kahramanları olarak atılacak adımlara karşı durmaya devam edeceğiz ”dedi.

“Terör örgütlerini korumak ne sınırınız ne de hakkınızdır”

Bülent Arınç’ın Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ adlı kitabını Türk halkının okuması yönündeki önerisi üzerine konuşan Aylar, “Bugün Bülent Arınç’ın adresine iki kitap göndereceğiz. Bunlardan biri Şehit Şehitleri kitabı. Bu kitaptaki dram şehitlerimizin hayalleri, bunlar Ülkeye ödedikleri bedeli anlatan sözler var.Bunu oku Bülent Arınç, terör örgütlerinin yazdığı kitaplar değil.Bülent Arınç’a göndereceğimiz bir diğer kitap da şehit ailelerine yazılan mektuplardır. Buradan Bülent Arınç’ın bu kitapları iyi okuması gerektiğini, ardından terör örgütlerini abili hale getirmeye çalışması, terör örgütlerini içeriden çıkarmak için cüppesini giymesi ve savunması gerektiğini söylüyoruz … Bu ülkenin ekmeğini yersen ve suyunu iç, şehitlerimiz sayesinde, toprağa kan döken şehitlerimiz, gazilerimiz ve gazilerimiz sayesinde, biz bu topraklar için bir bedel ödedik, sen keyfine bakıyorsun, ne senin hakkın ne de senin eğlenirken terör örgütlerini talep etme hakkı. Aklını başına al! Bu toprağı size daraltıyoruz, bu ülke. Terör örgütü müdafaa edecekseniz Kandil’e gidin. Orada onlarla birlikte ye, sularını iç. Bu ülkenin ekmeğini yiyorsanız, bu ülkenin çocuklarına, bu ülkenin topraklarına ihanet etmeye hakkınız yok. Tüm şehit aileleri ve gaziler adına söylüyorum. Bülent Arınç’a haklarımızı helal etmiyoruz ”.

Ali Nargüner – Yunus Özkan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi