Bülent Arınç, YİK üyeliğinden istifa etti

Bülent Arınç, YİK üyeliğinden istifa etti
17:00 - Kasım 24 2020 Salı

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Yüksek Danışma Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Bülent Arınç’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir televizyon kanalında yaptığım konuşmalar kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olduğu için şu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim. Konuşmamın ana ekseni yargı reformu meselesiydi. Bir avukat olarak bu konudaki görüşlerimi anlattım. Hayatım boyunca hukukun üstünlüğünü ve adalet kavramını savunan biri olarak aynı görüşleri dile getirdim. Gazeteci arkadaşımız program sırasında soru sorarken isimlerden bahsettiğinde ‘İsim üzerine tartışmayalım’ altını çizdim ancak evrensel hukuk, adalet ve yargı sorunlarına dair fikirlerimin bu isimlerin gölgesinde kaldığı için pişman olduğumu belirtmeliyim. ve sorunun özü gözden kaçmıştı.

Tartışmalar öyle yanlış bir yere götürüldü ki bana Yasin Börü katilleri ve 15 Temmuz şehitlerimiz FETÖ katilleri ile yan yana gösterecek kadar ileri gitti. Bu suçlamaları asla kabul etmiyorum ve reddetmiyorum. Yasin Börü için döktüğüm gözyaşları, FETÖ ve PKK terör örgütlerine karşı sözlerim ve tavrım da belli. Tüm bunları burada tekrarlamak için kendimi acımasız görüyorum.

Yine aynı televizyon programında ifade ettiğim şey, Yüksek İstişare Kurulu (YIK) üyesi olduğum için farklı yönlere çekildi. Ancak programda görüşlerimi YİK üyesi olarak değil Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Bülent Arınç olarak açıkladığımı defalarca belirttim.

Konuşmamın tüm düzeyine ve ağırbaşlı eleştirilerine saygı duyuyor ve bunları not alıyorum. Ancak bana olan nefret ve nefretlerinin tezahürü olan düzensiz hakaretleri sahiplerine iade ediyorum.

Türkiye’nin yargı, ekonomi ve diğer alanları reformlara olan ihtiyacı ile açıkça görülmektedir. Ülkemizin rahatlamasına ve milletimizin sıkıntılarına çözüm bulmasına ihtiyaç vardır. Bahsettiğim televizyon programında defalarca ifade ettiğim gibi Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki iradesini gördüm ve destekliyorum. Ancak, Yüksek İstişare Kurulu üyeliğimden ayrılmanın benim için daha uygun olacağına karar verdim, çünkü konuşmamın bireyler üzerinden farklı gerekçelere kayması nedeniyle reform çabalarını engelleyeceğinden endişelendim.

Yönetim Kurulu üyeliğimden ayrılma talebimi Başkanımıza ilettim ve uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet dileklerimizle helal olduk ve görevimi bıraktım.

Bu dönemde verimli bir şekilde birlikte çalıştığım Cumhurbaşkanı ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi dostlarımıza teşekkür ederim.

Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti’nin ülke yararına yapacağı her türlü çalışma ve millete fayda sağlayacak her türlü reformu destekleyeceğimin bilinmesini isterim.

Hayatım boyunca doğru söz, doğru ilke, dürüstlük ve vicdanımın sesi yol göstericim olmuştur. Bu yüzden çok para ödedim ama asla vazgeçmedim. Ondan sonra pes etmeyeceğim.

Bizim sorunumuz ülke sorunudur. Ülkemizin huzura, refaha ve mutluluğa kavuşması için yapmamız gereken fedakarlığı hiç tereddüt etmeden yapıyoruz. Memleket haklı olduğu sürece. “

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi