Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi oluyor

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi oluyor
22:36 - Mayıs 28 2019 Salı

TBMM eski Başkanı olan Bülent Arınç dört yıldır aktif siyasetten uzak bulunuyor. Arınç yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak görev alacağı yönündeki haberleri doğruladı. Yeniden görev almasını bazı kesimlerin yalakalık olarak nitelendirmesi üzerinde Arınç bu görevi yalakalık yaparak değil sadakati ile aldığını söyledi.

BÜLENT ARINÇ SİYASETE DÖNÜYOR

2002-2015 yılların arasında Ak Parti’de Meclis Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı görevlerini yerine getiren Arınç 15 Mayıs kararnamesi ile Yüksek İstişare Kurulu’nun ilk üyesi oldu. Yeni kurulda alacağını bu görevden sonra Cumhurbaşkanı’nın kendisini Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atayacağını da açıkladı.

Bülent Arınç Manisa’da katıldığı iftar yemeğinde alacağı bu yeni görevi açıkladı. Yaptığı açıklama ile yeni görevini söylemesi iftara katılanlardan alkış aldı. Her doğrunun her yerde konuşulamayacağını söyleyen Arınç susulması gereken yerde susmak gerekir. Konuşulması gereken yerde konuşulmasının gerekli olduğu nu söyleyen Arınç doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarsa 10.köy bulunur şeklinde açıklamada bulundu.

Bu göreve yalakalık yaparak değil sadakati ile getirildiğini de açıklayan Bülent Arınç bu konuda yorum yapanların kendisi için bitti, yok oldu düşüncelerinin boşa çıktığını söyledi. Ak Parti’nin kurucu üç üyesinden biri olan Arınç 2015 yılında aday olmadı. Son dönemde kurulacak yeni parti konusunda ise endişeli olduğunu dile getirmişti. Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç Ak Parti İstanbul milletvekili olarak görevine devam ediyor.