Buğu yapmayan ve kulak acıtmayan maske ürettiler

Buğu yapmayan ve kulak acıtmayan maske ürettiler
11:52 - Aralık 23 2020 Çarşamba

Sivas’ta yeni bulunan bir yöntem sayesinde gözlük camlarına buğu yapmayan ve lastiksiz iki ayrı yüz maskesi üretimi gerçekleştirildi.

Tüm dünyanın pandemi koşullarından dolayı zor günler geçirdiği ve yeni normallerin hayatımıza girdiği bu günlerde insanları sevindiren gelişmeler de yaşanıyor. Sivas’ta bulunan Halk Eğitim Merkezi tarafından bulunan yeni yöntem sayesinde gözlük kullanan vatandaşların maske taktıklarında gözlük camlarının buğulanması sorununa çözüm bulundu. Tekstil teknolojisi uzmanları ile birlikte çalışarak bu maskeyi ürettiklerini ve patentini aldıklarını söyleyen kurum müdürü Ramazan Baker, ürettikleri bu maskeler sayesinde insanların hayat konforlarını artıracaklarını ifade etti.

Kurum tarafından üretilen diğer bir maske türünde de berbere ve kuaföre giden vatandaşların maskelerini çıkarmadan tıraş olmalarını sağlayacak bir yapışkanlı çözüm bulundu. Bu lastiksiz maske sayesinde hem kulakta oluşan ağrı söz konusu olmayacak hem de daha hijyenik bir şekilde berber ve kuaförler de işlem gerçekleştirilebilecek.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi