Bu Mahallede Cep Telefonları Çekmiyor

Bu Mahallede Cep Telefonları Çekmiyor
21:28 - Haziran 9 2019 Pazar

Şehir merkezine sadece 20 kilometre mesafede bulunmasına rağmen mahallede cep telefonu şebekelerinin çekmiyor olması; mahalle sakinlerinin iletişim konusunda sorun yaşamasına neden oluyor. Sırf bu yüzden mahalle sakinlerinin cep telefonlarını yanlarında taşımadıkları bildiriliyor.

Musaözü Mahallesi sakinleri cep telefonlarını çoğunlukla evlerinde bırakıyorlar. Ancak cep telefonuyla konuşmaları gerektiğinde ise tepelere çıkarak; şebeke bulmaya çalıştıktan sonra; iletişim kurabiliyorlar.  Eskişehir Merkez Tepebaşı ilçesinin Musaözü Mahallesi; seneler boyu süren cep telefonu şebekelerin çekmemesinden muzdaripler. Bu sorun hakkında dert yanan mahalle sakinleri; olası sağlık ve güvenlik problemlerinin yaşanılması durumlarında dahi iletişimsizlik yaşadıklarının üzerinde duruyor.

Bu Mahallede Cep Telefonları Çekmiyor!

Musaözü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Musaözü Göleti özellikle hafta sonlarında tam bir piknik alanı olarak tanımlanıyor. Bu bölgeye piknik yapmak için gelen misafirler de cep telefonu şebekelerinin çekmiyor olmasından şikayet ettikleri bildirildi. Çağımız haberleşme ve iletişim çağında iletişim kuramadıklarını belirten mahalle sakinleri; sırf bu yüzden yanlarında cep telefonlarını taşımıyorlar. Musaözü Mahallesi sakinleri kendilerine bayram müjdesi verilmesini beklediklerini belirterek; operatör firmalarına çağrıda bulunuyor.

Herhangi bir kaza ya da hastalık durumlarında cep telefonuyla iletişim kurmanın imkansız olduğundan dert yanan mahalle sakinleri; hırsızlık gibi güvenlik sorunlarında da iletişim kuramadıklarını dile getiriyor. Mahalle sakinlerinin açıklamalarında bize sadece konuşma özelliği olsa dahi yeter şeklinde beyanat verdikleri de biliniyor. Sırf bu yüzden mahallenin gençlerinin köylerine gelmek istemediklerinden dert yanan mahalle sakinleri; bu durumun kendileri açısından son derece can sıkınıcı bir durum olduklarını belirtiyorlar.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi