Bu kumaş koronavirüsü öldürüyor

Bu kumaş koronavirüsü öldürüyor
09:00 - Eylül 15 2020 Salı

Yaklaşık 15 yıldır teknik ve fonksiyonel tekstiller üzerine faaliyet gösteren Bursa merkezli Ebruzen Tekstil’de üretilen kumaşın laboratuvar testleri başarıyla tamamlandı. Kumaş üzerine uygulanan kimyasal ile corona virüsünü öldürür ve insan sağlığına zarar vermez.

Bu kumaş maskelerde, elbiselerde, nevresim takımlarında ve daha birçok alanda kullanılabilir. Firmanın ürettiği kumaş corona virüsü 2 saat içinde yüzde 99.99’u öldürüyor. Corona virüsünü öldüren kumaşa yönelik birçok talep var, firma gelen talepleri karşılamak için tam kapasite çalışıyor.

Ürettikleri kumaşlar hakkında bilgi veren Ebruzen Tekstil Satış ve Ürün Müdürü Omar Tunçer, “Türkiye’de ilk defa Covidien virüsü yüzde 19 ila yüzde 99,99 üretmeyi başardık, antiviral kumaşları 2 saatte yok etmeyi başardık. Korona antibakteriyel ve antiviral ihtiyacı çünkü virüs süreci birçok firma tarafından görüldü ve bu tür tekstil ürünlerinin üretimi faaliyete geçti.Antiviral nokta üzerinde çalıştık.Dünyada gerçek bir corona virüs testi yapan bir merkez bulamadık.

Bu merkezlerde kedilerin corona virüsü ile ilgili çalışmalar yapıldığını öğrendik. Kumaşın nerede test edileceğini araştırırken ülkemizde neden öğretmenlerimizle çalışmıyoruz dedik. Korona virüs aşıları konusunda çalışan hocalarımıza ulaştık. Profesörlerimiz tarafından yönetilen akredite bir test merkezinin yardımı ile antiviral kumaşlarımızı test ettiriyoruz.

Test sonucunda kumaşlarımızın 2 saat içinde corona virüsünün yüzde 99.99’unu öldürdüğü ortaya çıktı. Kumaşlarımızdan çok talep alıyoruz. Bu kumaşlar maskeden giyime, yatak örtülerinden hastane önlüklerine kadar her alanda kullanılabilir. “Dedi.

Burak Türker

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi