Bu köyde çocuklar uzaktan eğitim almak için tepelere gidiyor

Bu köyde çocuklar uzaktan eğitim almak için tepelere gidiyor
13:00 - Aralık 28 2020 Pazartesi

Korona virüsü salgınını önlemek için alınan karar ile öğrenciler, uzaktan eğitime geçişle birlikte tabletleri veya cep telefonları ile eğitim alabilecek. Develi’nin Sarıkaya Mahallesi’nde öğrenciler, internet bağlantısı olmadığı için internetin çektiği yüksek tepelere tırmanarak derslere katılmaya çalışıyor. Havanın soğumasıyla zor anlar yaşadıklarını belirten öğrenciler, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Üniversite öğrencisi Arif Emre Sheath, “Köyümüzde internet bağlantısı yok. Üniversite öğrencisi olarak salgın nedeniyle uzaktan eğitim alıyorum. Mart ayından bu yana internet için başvurduk ama nedense internete gelmedi Köyümüze birçok uygulama yaptık.Şu anda çocuklar bahçelerden ve tepelerden internete bağlanmaya çalışıyorlar.Çok zor durumdalar.Bundan defalarca bahsettik ama köyümüzde hiçbir şey yapılmadı. İnternetimizin ele geçirilmesi için bahçeye, dağa veya tepelere, internetimiz evlerde yok, hiçbir şeye giremiyoruz ve uzaktan eğitimden yararlanamıyoruz, hep endişeliydiler, çünkü eğitim alamadıkları için alabilecekleri yüz yüze sınav “dedi. Bir diğer köy sakini Aytekin Gezer, “Bu köy kurulduğundan beri burada yaşıyorum. Köyümüzde 350-400 seçmen var ama hiçbir yere ulaşamıyoruz. Dışarıda ne olduğunu bilmiyoruz. köy çünkü internet mevcut değil. ” 13 yaşındaki İbrahim İlhan, “7. sınıfa gidiyorum uzaktan eğitime gidemiyorum. İnternet almak için dağlara çıkıyoruz ama sadece derslere girebiliyoruz ama yarın hava soğuk olduğunda, gidemeyeceğiz ve geride kalacağız, yetkililerden bu sorunu çözmelerini istiyoruz.

Sarıkaya Mahallesi Muhtarı Muhammed Sheath, yetkililerden yardım istedi ve “Köyümüzde hiçbir operatör düzgün ateş etmiyor, tüm öğrencilerimiz ateş etmedikleri için acı çekiyor. Şu anda köyümüzdeki öğrencilerin durumu yok. güzel. Derslerde çalışmak zorundalar ama köyde internet kullanmıyorlar. “Özel sektörden ve operatörlerden bize yardım etmelerini istiyoruz. Köyümüzde internet sorunumuz yok. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz zor durumda. “

“Battaniyelerle çalışıyoruz”

11. sınıf öğrencisi Elif İlhan ise Blanket ile dersleri dinlediklerini belirterek, “Sağlık Meslek Lisesi’nde okuyorum. Sarıkaya Köyü’nde yaşıyoruz, dersleri internetten dinleyemiyoruz çünkü telefonlarımız almıyor. Sınavlarımız. Başlayacağız, kısayız ama herhangi bir ders bilgimiz yok. “İnternetimiz yok, dersleri pencere önünde veya dağlarda ve tepelerde battaniyeyle dinlemeye çalışıyoruz.”

Mahmut Kılınç

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi