Bu köy Türkiye’nin en kalabalık köyü

Bu köy Türkiye’nin en kalabalık köyü
11:00 - Ağustos 19 2020 Çarşamba

TÜİK 2019 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Türkiye’de 18 bin 201 köy bulunuyor. Verilerden derlenen bilgilere göre Türkiye’nin en kalabalık köyü, Karabük’ün Safranbolu ilçesi Bostanbükü köyünün 5 bin 949 kişilik nüfusu, 5 bin 164 kişi ile Patnos ilçesine bağlı Doğan Köyü ikinci, Hakkari’ye bağlı olarak ortaya çıkan Dingle ilçesine bağlı köy ise 4 bin 944 kişilik nüfusla üçüncü sırada yer alıyor. 2019 yılında Türkiye nüfusu olan 352 köyün 20’sinden azı, yalnızca bir kişinin yaşadığı 2’den az köy ile 32 ve 10’unda.

Bostanbükü Köyü Muhtarı Osman Alkan, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, köyün Karabük merkeze 7, Safranbolu ilçesine 3 kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi. Köyün merkezinde bulunan Alkan, “Köyümüz üniversiteye yürüme mesafesinde. TÜİK verilerine göre 5 bin 949 nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık köyü ilan edildi. Üniversiteye yakınlığı nedeniyle okullar köyümüzde iki açık KJC yurtdışında ve üniversiteye yakın olduğu için evimizde kalarak “Öğrencilerimiz sayesinde daha da kalabalıklaşıyor. Köyümüzde küçük ve büyük ölçekli tekstil fabrikalarımız var. Yaklaşık 2 bin arkadaşımız çalışıyor. Okullar açıldığında köyümüzün nüfusu 10 bini geçiyor. ”

Köye 6 üye ve 4 çalışanı ile hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Alkan, “Köyümüze en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Biraz zor olsa da muhtarın tesisleri ile özenle çalışıyoruz. Bu zor. Böylesine dar bir alanda kalabalık olanların ihtiyaçlarını görmek için… Su ihtiyacını muhtarlar olarak karşılıyoruz. ”Çöplerimizi Özel İdare alıyor. Köy olduğu için Özel İdareye gelen parayla orantılı olarak yatırılıyor. ”

“Hızla büyüyen bir köy olduğu için hizmete ayak uydurmakta güçlük çekiyoruz”

Safranbolu’da 60’a yakın köy bulunduğunu vurgulayan Alkan, şunları söyledi:

“Bu köylerin nüfusu köyümüze yaklaşmıyor. Tabii Özel İdare’nin hizmeti de belli bir ölçüde. Alınan para kadar hizmet getiriyor. Hızla büyüyen bir köy olduğu için zorluklar yaşıyoruz. hizmette yetişmekte. ”

Yetkililerin köye kalabalık olduğu için özel önem verdiğini belirten Alkan, “Çöp ve diğer hizmetlerimize biraz daha hızlı çözüm sağlıyor. Tarımla uğraştığımız için köyümüzde böyle bir sorunumuz yok,” dedi. daha çok göç alan bir köy, gençlerimiz tarımla uğraşıyor. “Köyümüz, üretiminin yüzde 25’inden sorumlu. Köyümüzde halen et ve süt üretimi yapılmaktadır. Gençlerimiz köyümüzü pek terk etmiyor. Köyümüzü şehir merkezine yakın olduğu için yerleşim yeri olarak tercih ediyorlar. ”

Ersin Turan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi