Bu köy 10 aydır corona virüsüyle karşılaşmadı

Bu köy 10 aydır corona virüsüyle karşılaşmadı
10:00 - Ocak 11 2021 Pazartesi

Düzce’nin Yığılca ilçesine bağlı 102 ve 70 hane nüfusu olan Tuğrul Köyü’nde şu ana kadar corona virüsü vakasına rastlanmazken, köy sakinleri virüs tehlikesine karşı şehir merkezine bile gitmiyor. Türkiye’de şu ana kadar görülmeyen birkaç köyden biri olan corona virüsü görülmeyen Tuğrul köyü halkı, alınan tedbirler sonucunda virüsle tanıştıklarını söyledi. Konukları uzaklaştıran köy sakinleri, televizyonda izledikleri her tedbiri uygulayarak corona virüsten korunmaya devam ediyor.

“Köyde de ziyarete gitmiyoruz”

70 hanelik Tuğrul Köyü halkının tedbir kurallarına uyarak hayatına devam ettiğini söyleyen Tuğrul Köyü Azası Ali Sarıoğlu, “Corona virüsü köyümüze hiç gelmedi. Köyümüz artık temiz ve havadar. Fırsat bulunca Yığılca merkezindeki doktorlara gidip ilacımızı reçete ettiriyoruz. Köyümüzün 70 evi var. Televizyonda izliyoruz ve hükümetimizin benimsediği kuralları uyguluyoruz. Şehir merkezine geldiğimizde maskemizi takıyoruz. Köyü terk etsek bile vaktimiz belli. Alışverişimizi hastalığın bulaşmaması için yapıyoruz ve köye dönüyoruz. Köye de ziyarete gitmiyoruz ”.

“Ailedeki herkes kendi evinde yaşıyor”

Köy sakinlerinden Ayhan Kaya, sadece ihtiyaçlarını görmek için çıktıklarını belirterek, “Şu ana kadar corona virüsü köyümüze hiç bulaşmadı. Artık neden havadan çıktığını bilmiyoruz ama hiç çıkmadı. Köyde birbirine yaklaşan pek kimse yok. Ailedeki herkes kendi evinde yaşıyor. Bazı komşular bir araya geliyor ama biz onlardan uzak duruyoruz. Yakınlarda market olmadığı için şehir merkezine gidip alışverişimizi oradan yapıyoruz. Orada da bekleyen pek kimse yok. İşini yapan kişi hemen köye döner. Kendi arabam var, gidip bir saatte ihtiyacım olanı alıp eve dönebilirim ”dedi.

“Köyümüzde vaka yoktu”

Bir diğer köy sakini Ülviye Duman, süreç içinde birkaç kez Düzce’ye gittiklerini ve ardından köye geri döndüklerini belirterek, “Nisan ayında köye geldik. Sadece Kurban Bayramı’nda Düzce Merkez’deki evimize indik. Sonra köydeki evimize geldik ve bir daha merkeze gitmedik. Zaman zaman karşımda oturan komşularımla buluşuyoruz. Köyümüzde hiçbir vaka yoktu. Ancak dışarıda çalışan gençlerimizin bir kısmı çıktı ”dedi.

“Salgın sonrası Sakarya’dan Düzce’ye geldim ve izole oldum”

Salgın sonrası Sakarya’dan Düzce’ye geldiğini ve köyde izole bir yaşam sürdürdüğünü belirten İrfan Keskin, “Köyde henüz vaka bulunmadı. Normalde Sakarya’da yaşıyorum. Salgın nedeniyle köye geldik ve kendimizi izole ettik. Köyümüze şükürler olsun, şu ana kadar corona virüsü vakası olmadı. Umarım bundan sonraki çıkmaz. Köyümüz kurallara uyuyor, güzel bir köy. Şimdilik bir sorunumuz yok ”dedi.

Enes Bektaş – Ali Yıldız

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi