Bu kiraz türü üreticinin umudu oldu

Bu kiraz türü üreticinin umudu oldu
13:30 - Haziran 16 2021 Çarşamba

TÜBİTAK tarafından desteklenen bir proje kapsamında Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kurulan kiraz tarlasındaki kiraz türü üreticinin umudu oldu.

Sivas’a bağlı Suşehri ilçe sınırları içerisinde bulunan Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi özellikle öğrencilere eğitim verme amaçlı TÜBİTAK destekli bir proje başlattı. Proje kapsamında Rus anaçlarından oluşan kiraz ağaçları eken öğretmen ve öğrenciler ilk defa uygulanan bir budama tekniği ile de kiraz ağaçlarının bakımını titizlikle sağladılar. Sivas genelinde bu sene yaşanan don olaylarından etkilenmediği görülen kiraz ağaçları aynı zamanda üreticinin de umudu oldu. Halihazırda don olayından dolayı il genelinde birçok kiraz tarlası zarar görürken Meslek Lisesi tarafından ekilen bu kiraz ağaçlarının dondan etkilenmediği ve yakın zamanda hasat edileceği bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan okul müdürü Murat Doğruyol, uyguladıkları budama tekniğinin bir ilk olduğunu ve Rus anaçlarının geç çiçek açması ve dona karşı dirençli olmasından dolayı herhangi bir zarara uğramadan kirazları hasat edeceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi