Bu kardeşlerin kolları ve ayakları çürüyor

Bu kardeşlerin kolları ve ayakları çürüyor
11:00 - Ekim 18 2020 Pazar

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde yaşayan ve 4 çocuğu olan 32 yaşındaki Derya Toraman, yaklaşık 2 ay önce 6 yaşındaki kızı Fadime’nin kollarında başlayan yaraları ilk olarak görmezden geldi. Sürekli kaşınan kızının ayaklarında ve kollarında çıkmaya başlayan yaralar kısa sürede 1 yaşındaki kızı Deniz, 3 yaşındaki Cemre ve 8 yaşındaki Filiz Damla’nın vücuduna yayıldı. Süreç içerisinde defalarca hastaneye giden Toraman kardeşlere önce alerji, ardından uyuz teşhisi kondu. Tanılarla ilaç tedavisine başlayan 4 kız kardeş, uyuşturucuyu kullanmasına rağmen yaralarından kurtulamadı. İlaca rağmen büyüyen yaralar irin ve iltihaba dönüştü.

Çocukları gözlerinin önünde çürüyor

Yaklaşık 2 aydır yaraları iyileşmeyen 4 kız kardeş neredeyse her gün çürüyor. Kirayı ödeyemediği için evden kovulan Toraman ailesi, hayırsever komşularının desteğiyle başka bir kiralık eve yerleşirken, yaradaki kız kardeşlerin hastalığı henüz teşhis edilemedi. Talihsiz anne, “Önce kaşınıyorlardı, kaşınıyorlardı. Doktora götürdüm, alerjileri olduğunu söylediler. İlaç verdiler, kullandık, gitmedi. Çocuklar kaşıdıkça yaralar başladı. Sonra iltihaplı yaralar ve kabarcıklar oluştu, çocuklarımı tekrar doktora götürdüm, uyuz olduğunu söylediler, ilaç verdiler, işe yaramadı ama tam tersine çocuklarımın vücuduna yayılmaya başladı. Bütün çocuklarım hastalanmaya başladı “dedi.

Şu anda yaşadıkları evin kirasını ödeyemeyeceklerini anlatan Derya Toraman, “Ne yapacağımı bilmiyorum. Çocuklarımın vücudundaki yaralar irin oldu. Kızlarım gözümün önünde çürüyor. Diğer yandan el, evimizin ihtiyacını karşılamak zorundayız. Gelirimiz yok, kiramızı ödeyemiyoruz. “

Tek istediğinin çocuklarını tedavi ettirmek olduğunu ifade eden ağlayan anne, “Çocuklarım bu yaralardan zaman zaman acı çekiyor, arkadaşları uzak duruyor, yaklaşmak istemiyor, onlarla dalga geçiyor. Bunun için çünkü okula gitmek istemiyorlar. Gözlerimin önünde eriyorlar, çürüyorlar. Tek dileğim onları tedavi ettirmek. ” Şeklinde konuştu.

“Arkadaşlarım benimle dalga geçiyor”

Ellerinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar olan 7 yaşındaki Filiz Damla Toraman, okula gitmek istediğini ancak hastalığı nedeniyle herkesin onunla dalga geçtiğini belirterek, “Okula gitmek istiyorum. ama arkadaşlarım benimle dalga geçiyor. Ellerimden korkuyorlar, bize bulaşıyorlar. Kardeşlerimle okula gitmek istiyorum. Tedavi olmak istiyorum. İstiyoruz. Bize yardım edin ”dedi.

Diğer 3 kardeş ise kaşıntı ve yaralardan kurtulmak istediklerini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Ahmet Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi