Bu fırından sorumlu kadınlar var!

Bu fırından sorumlu kadınlar var!
10:00 - Kasım 17 2020 Salı

27 yaşından beri eşinin ölümünden bu yana 4 kızına bakmak zorunda kalan Fatma Sayın, ağabeyinin teşviki ile tarım işini bırakarak fırın açtı. Kız kardeşini de açtığı fırınla birlikte çalıştıran Fatma Sayın’ın işlettiği fırın günde ortalama 400 ekmek üretiyor.

Patates ve sütle yoğrulan hamurun üzerine ayran ilave edilir ve üzerine susam atıldıktan sonra fırına verilir.

İl sınırını aşan yöresel ekmekleri lezzeti dışında özel kılan bir diğer sebep de ‘bayat’ olmasıdır. Sabahın ilk ışıklarıyla fırını devralan Fatma Sayın, fırın sayesinde ayağa kalktığını ve ağabeyine de istihdam sağladığını söyledi. “Kocam öldüğünde 27 yaşında 4 kızım vardı, onları eğitmek zorunda kaldım, onları eğittim, üniversitede evlendirdim, ikisi de bekar ve bana yardım ediyorlar. Tanrı çocuklarımı korusun, kendi işim vardı, insanlara ihtiyacım yok, kardeşimle erken geliyoruz, 4.5, 5 de açıyoruz, çalışıyoruz, şükürler olsun ayağa kalkıyoruz, hiçbir şey beklemiyoruz kimseden. “Dondurucuya koyarsanız 2-3 ay sürer.”

Fırınını kendi imkânlarıyla açan Sayın’ın hayali her mahallede şubesi olmaktır. Sayın Sayin, “Kimsenin desteği olmadan kendi imkanımla açtım, devletimiz kadınları destekliyor ve ileride de onlara destek olmak istiyorum.

Kız kardeşinin açtığı fırında çalışan Habibe Polat, “Kardeşimle birbirimize destek oluyoruz. Fırını açıp,` `Yapabilir miyiz? ” Dedim. Yapar mı? Kendi işimize gidiyoruz. Herkes kendi parasını kazanabilir kendi ayağı üzerinde durabilir “dedi.

Müşteriler hem ekmeklerin tadından hem de fırını kadınların işletmesinden memnun.

Sema Tekeli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi