Bu Bitkinin Afrodizyak ve Zihin Açıcı Özelliği Bulunuyor

Bu Bitkinin Afrodizyak ve Zihin Açıcı Özelliği Bulunuyor
14:45 - Ocak 10 2023 Salı

Doğada kendiliğinden yetiştiği bilinen kırmızı ginsengin, afrodizyak ve zihin açıcı özelliği bulunduğu belirtiliyor. Bu bitki Çin ve Kore’de yüksek kesimlerde yetişiyor.

4 Yılda Bir Yetişiyor

Uzmanlar tarafından insan sağlığına çok yararlı olduğu ifade edilen ve Çin ve Kore’de yüksek kesimlerde doğada kendiliğinden yetişen kırmızı ginsengin, 4 yılda bir yetişmesi sebebiyle çok değerli olduğu ve çok nadir bulunduğu belirtildi. Kırmızı ginsengin birçok ilacın yapımında da hammadde olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Tıbbi aromatik bitkiler uzmanı Sefa Korkmaz, kırmızı ginseng bitkisinin yararları ve kullanımı hakkında bilgiler sundu. Sefa Korkmaz yaptığı açıklamada kırmızı ginseng bitkisinin hücre yenileyici özelliği bulunduğunu ifade etti. Korkmaz bu bitkinin kilosunun 4 bin TL olarak satıldığını ve vücut direncini arttırıcı, enfeksiyon yok edici ve aynı şekilde hücre yenileyici özelliği olan bir bitki olduğunu belirtti. Bu bitkinin kök olarak sıcak suya atılıp 2 dakika kaynatıldıktan sonra özütünün çıkmasının beklenerek sıcak suya katılarak tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi