Brezilya ölü sayısında İngiltere’yi geçti

Brezilya ölü sayısında İngiltere’yi geçti
10:00 - Haziran 13 2020 Cumartesi

Brezilya Sağlık Bakanlığı, korona virüsünün son 24 saatinde ülkede 909 yeni ölüm bildirdi. Virüsün neden olduğu en fazla zayiatı olan ikinci ülke oldu ve ülkedeki toplam ölüm sayısı 41.901’e yükseldi. Nüfusu 212 milyon olan ülke, ABD’den sonra dünyada en fazla ikinci ölüm oldu. İngiltere’de, Covid-19 nedeniyle 41 bin 566 kişi öldü. Brezilya’daki Covid-19 vakalarının sayısı 829 bin 902 idi.

Virüsün bittiğini iddia eden deterjan yasaktır

Brezilya hükümeti, Covid-19’u bitirdiğini iddia eden Tixan Ypê marka deterjan satışını askıya aldı. “Her bakım önemlidir” ve “Önleme en iyi tutum” deterjanın ambalajındaydı. Halk arasında Tixan Ypê deterjanının, virüsü bitirdiğine dair ifadeleri nedeniyle korona virüsünü bitirmiş olması umudu vardı. Bazı insanlar bu deterjanı içtiği için hastaneye kaldırıldı. Bu karardan sonra deterjan üreticisi, karara uyacağını ve ürünlerin ambalajını değiştireceğini açıkladı.

Bolsonaro taraftarları sembolik mezarları yok etti

Öte yandan, Rio De Janeiro’daki dünyaca ünlü Copacabana plajında, Covid-19 salgınına karşı harekete geçmeyen hükümete tepki vermek için 100 mezar kazıldı. Bu mezarlar Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro’nun destekçileri tarafından yok edildi. Üzerindeki haçlar yere atıldı. Ancak, 25 yaşında bir oğlu, ölen bir Brezilyalı, mezarları yeniden inşa etmek için saatler harcadı.

Serkan Bayar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi