Böyle bir dolandırıcılık ne görüldü ne de duyuldu

Böyle bir dolandırıcılık ne görüldü ne de duyuldu
11:00 - Ekim 21 2020 Çarşamba

Edinilen bilgiye göre, birkaç gün önce Cumhuriyet Mahallesi’ndeki nikah salonunda dünya evine giren Sultan ve Osman Delibaş çiftinin düğün törenine kimliği belirsiz bir kişi katıldı. Kendisini damadın arkadaşı olarak herkese tanıtan kişi, mücevher masasına gidip burada takı vermek istediğini söyledi. Altın kavanozuna 1 sahte çeyrek altın bırakarak adını mücevher listesine yazdıran kişi, bölgede dolaşmaya başladı.

Yaklaşık 1 saat sonra yine mücevher masasına gelen kişi buradaki memurlara, “Ben çeyrek altın verdim, annem almamı istedi. Bunun üzerine masadaki personel altından çeyrek altın verdi. Kişinin adını listeden sildi, gerçek altını alan kişi düğünden ayrıldı ve ortadan kayboldu.

Altını değiştirmek istediğinde olay meydana geldi.

Düğünden sonra borçlarını ödemek isteyen çift, kuyumcuda altını takas etmek isteyince dolandırıcılık olayı yaşandı. Altın sikkeler arasında çeyrek altının sahte olduğu görüldü. Bunun üzerine damat ve yakınları, masada bulunan ve akraba olan görevliyi çağırdı. Görevlinin düğün gecesi yaşananları anlatmasının ardından salondaki kameralar incelendi. Sahte altın veren ve daha sonra gerçeği alıp çıktığı iddia edilen kişi kamera kayıtlarından tespit edildi. Kimsenin kişiyi tanımaması nedeniyle durum polis ekiplerine bildirildi.

Osman Delibaş, başlarına gelen olayı başka bir çiftin yaşamasını istemediklerini belirterek, “Adam kına gününü keşfetmeye geldi ve hakkımda bilgi aldı. Nerede çalışıyor, ne yapıyor? Düğünün Pazar günü olduğunu öğrendi. Cebindeki sahte altını gerçek altınla karıştırdı ve sahte altını Oktay Y. adı altında listeye koydu. Bilmiyoruz, bilmiyoruz. Ne kız tarafı bilir ne de damat tarafı bilir. Sahte altını verdikten bir saat sonra annesi aradı ve altını evde vereceklerini söyledi ve altını geri istedi. Kişiye gerçek altın teslim edilmiştir ki gerçek altın içeride kalsın. Ertesi gün altın takas etmek istedik ve borcumuz vardı. Kuyumcuya gittik ve kuyumcu bunun sahte olduğunu söyledi. Olayın şokuyla listeyi yapan kişiyi aradık. Ve bir kişinin bize altın verdiğini ve bir saat sonra geri aldığını söyledi. O davetlilerdi ve listedeki tek yabancı kişiydi. O kişiyi hiçbir şekilde tanımıyoruz. Kamera kayıtlarını da izledik. Yöntemi iyi yaptı, polise bilgi verdik.

Gelin Sultan Delibaş ise kişinin bir an önce yakalanmasını istedi ve “Akrabamız olarak geldi. Onu tanımıyoruz. Biz yandık, başkalarının yanmasına izin vermedik ”dedi.

Güvenlik kamerası görüntülerini alan polis ekipleri, kendilerini pes ettiren dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturma başlattı. Derinleşen araştırmada, kişinin önceki gün kına gecesine geldiği ve davetlilerden düğünün nerede yapılacağını öğrenerek damat hakkında bilgi topladığı ortaya çıktı.

Cihan Kizir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi