Bomba yüklü aracı gizleyen PKK’lının adı, öldürülen kadın terörist listesinden çıkarıldı

Bomba yüklü aracı gizleyen PKK’lının adı, öldürülen kadın terörist listesinden çıkarıldı
11:00 - Aralık 25 2020 Cuma

Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen ‘Yıldırım-7’ operasyonu kapsamında 3 Ekim’de Lice ilçesi kırsalında silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile yapılan noktadan atış sonucu 4 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristler arasında İçişleri Bakanlığı’nın ‘aranan teröristler’ listesinde ‘kırmızı kategoride’ 10 milyon liralık ödülle aranan terör örgütü PKK’nın sözde ‘orta saha Amed devleti özel kuvvet görevlisi’. Amara kod adlı Müzeyyen Aydınlı’nın 2 not kağıdında şehirlerde yaşayan teröristlerin listesi çıktı. Şifreli not kağıtlarını inceleyen ekipler, Aydınlı’nın Adana’da 6 kişi ile işbirliği yaptığını belirledi.

Savcılığın hakkında tutuklama kararı çıkardığı 6 şüphelinin adreslerini tespit eden Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 16 Aralık günü sabah saatlerinde Diyarbakır ve Kocaeli’de operasyon gerçekleştirdi. Özel harekat polisinin girdiği evlerde gözaltına alınan koç başı ile demir kapıları kırdı.

Ankara Merasim Caddesi’nde 29 şehit öldürüldü

17 Şubat 2016 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askerlik hizmet araçlarının geçişi sırasında patlatılan bomba, Ahmet Karaman isimli teröristin Genelkurmay, askeri lojman ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın bulunduğu bölgede Terörist kadının şifreli notunda yer alan, 29 asker ve sivilin şehit olmasına neden oldu. Dolu aracı getiren terörist olduğu ve cezaevinde olduğu belirlendi. Teröristin bu suçtan 30 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 185 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Ayrıca 24 Kasım 2015 tarihinde Denizli Polis Karakolu önüne getirilen ve patlatılmaya çalışılan bombalı aracı Diyarbakır’dan Adana’ya getiren teröristin terörist olduğu ortaya çıktı.

Bombayı iki hafta sakladı

Ahmet Karaman isimli teröristin Kasım ayı başında bomba yüklü aracı Diyarbakır’dan Adana’ya getirdiği, burada şüphelinin aracı Ramazan Ç’ye verdiği ve bomba yüklü aracı yaklaşık iki hafta sakladığı öğrenildi. Ramazan Ç. Daha sonra aracı taşradan gelen iki teröriste verdiler ve bu teröristler aracı 24 Kasım 2016’da Denizli Polis Karakolu’na götürdüler. Ancak polisle kısa süreli bir çatışmanın ardından polis memuru nedeniyle bombayı patlatamayan iki terörist kaçtı. Araçtan şüphelenen Denizli Polis Karakolu’nda nöbetçi. Bomba yüklü araç kontrollü bir şekilde sokakta patlatıldı. Gözaltına alınan diğer 4 şüphelinin, Ramazan Ç’ye yardım ve yataklık eden babası Ramazan ve oğlu Mehmet T. ile birlikte iki şüpheli olduğu öğrenildi. Şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sanıklar Ramazan Ç., Peder Ramazan ve oğlu Mehmet T. tutuklanırken, iki zanlı savcılıktan serbest bırakıldı. Merasim Caddesi’ne bombalı aracı getiren ve halen cezaevinde bulunan terörist Ahmet Karaman, Adana’ya bombalı aracı getirdiği için tutuklandı.

Serkan Çetinkaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi